Egyéb kategória

Így tudtok segíteni pánikbetegséggel küzdő szeretteiteken

Sokan küzdenek világszerte a szorongással és az ezzel gyakran együtt járó pánikbetegséggel. Ez a pszichés zavar pedig jóval több embert érint, mint elsőre gondolnánk. Így nem meglepő, ha ti környezetetekben is van olyan, aki szorongással küzd. De mit tudunk tenni ilyen esetben? Ha a szorongásukat nem is enyhíthetjük jelentősen, van néhány dolog, amivel segíthetünk nekik.
vous - 2015.09.21.
Így tudtok segíteni pánikbetegséggel küzdő szeretteiteken

Tanuljatok meg minél többet a szorongásról!

Keressetek rá a neten és olvassatok el minden érdekes cikket a szorongásról, hogy tisztában legyetek vele, min is mennek keresztül a szeretteitek. Ezalatt nemcsak a tudományos cikkeket értem, hanem olyan könyveket, tanulmányokat is, amit szorongással küszködő, pánikbetegségben szenvedő vagy már kigyógyult emberek írtak.

Kérdezzétek meg, hogy mivel tudtok segíteni!

Millióan küzdenek szorongással a világon, nem véletlen, hogy még világnapja is van, de mindenki másképp éli meg. Sokan szeretik ilyenkor a csendet és a legjobb, ha nem mondtok semmit. Míg másoknál vannak olyan különleges dolgok, amiktől jobban érzik magukat. Van, aki ilyenkor egyedül szeretne lenni, mások meg rettegnek a magánytól. Így a legjobb, ha rákérdeztek arra, mi az, amivel ti is segíteni tudtok nekik, hogy jobban legyenek.

Forrás:
Pixabay

Ne vegyetek magatokra semmit!

A szorongás egy nagyon bosszantó, zavaros betegség. Előfordulhat, hogy azt tapasztaljátok, semmihez sincsen kedvük. Inkább benn ülnek egész nap a lakásban és sehogy sem lehet őket kirobbantani onnan. A legfontosabb, hogy ilyenkor semmit ne vegyetek személyeskedésnek, nem a ti hibátok. Ilyenkor nem az a feladatotok, hogy minden problémát megoldjatok, csak támogassátok őket, legyetek ott, amikor szükségük van rátok.

Ne hozzátok fel túl sokszor a témát!

Bár szerettünk hogylétéről érdeklődni tényleg udvarias dolog és ez csakis azt mutatja, hogy törődtök velük. DE! Ne emlegessétek túl sokat, ne záporozzátok őket hasonló kérdésekkel, mint:

Volt mostanában pánikrohamod? Sokat szorongsz még mindig?

Persze érthető, hogy érdekel titeket, de ezzel csak újra és újra eszükbe juttatjátok a szorongásukat és a dolog visszafele fog elsülni. Várjátok meg, amíg ők kezdenek el beszélni róla maguktól!

Ajánlott cikkek