Test

Vádlipara – 3 trükk, amit bevethettek, ha tökéletes csizmát szeretnétek

Az olasz nők mindig olyan stílusosak és minden ruhájuk úgy áll, mintha rájuk szabták volna. Még a csizmák is! Pedig nem is olyan egyszerű beszerezni egy olyan hideg időre való lábbelit, ami a túl vékony vádlin ne állna el, a túl vastagon pedig ne feszülne. Ismerős problémák, ugye? Ezekre kerestük a megoldást.

vous - 2015.09.20.
Vádlipara – 3 trükk, amit bevethettek, ha tökéletes csizmát szeretnétek

A nők két táborra oszlanak csizmagondok terén: vagy túl nagy vagy túl pici az a bizonyos vádli.

Én az erős vádlival rendelkezők táborát erősítem, magas szárú csizmát nagyjából szökőévente egyszer találok – addig meg könnybe lábadt szemmel nézem a városban a lötyögő szárú csizmát a szerencsésebb genetikával rendelkezőkön.

– mesélte egyik olvasónk. Mire egy másik hölgy megnyugtatta, vékony vádlival sem könnyebb az élet:

Én meg a túl vékony vádlijú, bokájú ellentábort erősítem. Ha találok egy szép, hosszú szárú csizmát az biztos, hogy lötyög a lábamon, sőt akkora a rés, hogy a fél kezem még belefér a csizmába. Bokacsizmáról nem is álmodok, mert mindegyikben úgy nézek ki, mintha csónakot húznék a lábamra.

Minden nő életét megnehezíti valamelyik probléma, hiszen ritka, ha valaki tökéletes méretű vádlival rendelkezik. A tökéletes lovaglócsizmát ő is évek óta keresi, eddig sikertelenül. Nem kell azonban örökké olyan csizmában járnunk, ami feszül vagy lötyög, három trükkje biztosan van az ideális csizma megtalálásának.

1. Bokacsizma a problémás vádlikra

A legegyszerűbb megoldás mindkét tábor számára, ha lemond a hosszú szárú csizmákról és megelégszik a bokacsizmákkal. Ezek is szupernőcis darabok tudnak lenni. Figyelni kell azonban arra, hogy boka alá vagy fölé érő csizmáról beszélünk. Ha a boka alá érő fazont választjuk, akkor figyeljünk arra, hogy a boka körül egy centinél jobban ne álljon el és nyugodtan viseljük szoknyával, mert nőies és még a lábat sem rövidíti! Ha azonban inkább boka fölé érő fazont veszünk, akkor ne felejtsük el, hogy ha nadrággal viseljük, könnyen rövidítheti a lábunkat.

A vastag vádlival rendelkező lányoknak érdemes mellőzniük a csatokkal, kövekkel, pántokkal és szőrrel díszített bokacsizmákat, ugyanis amellett, hogy odavonzzák a tekintetet, még jobban szélesítik a lábakat.

2. Egy jó suszter jól jöhet

Habár ma már nehéz igazi susztert találni, mégis érdemes keresgélni. Ők azok a szakemberek ugyanis, akik még ma is szuperül át tudják alakítani a csizmákat, legyen szó vastag vagy vékony vádliról. Ha túl bő a csizma, akkor beszűkítik, ha pedig túl szűk, akkor kipótolják egy gumis résszel, ami amúgy is trendi mostanában.

3. A kitartó keresés meghozza az eredményét

A legfontosabb pedig: ne adjuk fel! Igen, tudom, hogy fárasztó az állandó keresgélés, és rossz érzés minden vásárlás után kudarcélménnyel hazatérni. De egyszer biztosan rábukkanunk álmaink darabjára, ami úgy fog passzolni a vádlinkhoz, mintha ránk szabták volna. Mielőtt azonban keresésre indulnátok, nézzétek meg, mikre figyeljetek cipővásárláskor.

Ajánlott cikkek