A legfrissebb sminktrendek egyenesen a kifutókról

Mai Kössünk békét! témánknak köszönhetően mi más is jutott volna eszünkbe, mint a szépségkirálynők és a modellek világa. Hiszen fő a világbéke, nem? Habár királynőválasztás most pont nincs terítéken, a divathetek javában zajlanak. Körbe is néztünk, hogy megmutassuk, melyek azok a sminkek, amelyeket kicsit átalakítva érdemes használnotok a hétköznapokon is.

Megérkezett az ősz, vele együtt új színeket kapunk a természettől. A nyár ragyogását a puha, meleg, visszafogott árnyalatok váltják fel. Vége a harsogásnak, jön a csend, persze izgalmat mindenbe vihetünk.

Hétköznap is a kifutókon

A kifutók sminkjeit egy az egyben nem lehet átemelni a hétköznapokba, alakítani kell rajtuk, hogy hordhatóak legyenek. Nem modellek, hanem dolgozó nők vagyunk, akiknek reggel 8 percük van sminkelni, amit sokszor akár a piros lámpánál fejezünk be. Fontos, hogy hétköznapi sminkjeink praktikusak, hordhatóak, egyben szépek is legyenek. Ebben segítek most nektek!

Bordó ajkak és bordó szemek

Az év színe a marsala, amely burgundi, borvörös, enyhén lilás mélymagenta szín. Egyszóval gyönyörű! Hordhatjátok rúzsként és a szemeken is, persze nem egyszerre!

Az ajkakat érdemes kontúrceruzával körberajzolni, majd ki is tölteni ugyancsak a ceruzával – így a rúzs színe teltebb lesz és tartósabb is marad. Elég mellé egy szép, egyenletes alapozás, mályva színű arcpír, ívelt szemöldök és erősen festett pillák. A marsala lehet közepes árnyalatú, az nyilván befogadhatóbb. Ha kész a sminketek, a gardróbotokba is csempésszétek be az ősz színét, ide kattintva megnézhetitek, hogyan!

Forrás:
AFP/Frazer Harrison
Forrás:
Vogue

A fekete szemceruza nem unalmas

Forrás:
Imaxtree

Tavaly óta kacsintgat ránk vissza a fekete szemceruza, idén tavasszal pedig vissza is tért. Egyszerűen, önmagában, ahogy tiniként festettük a gimiben magunkat. Néhány év távlatából kifinomultabban használjuk, és jó, ha sötétszürke vagy ezüstös szemhéjfestéket is beszereztek hozzá. A smink csupán ennyiből áll:

  • Húzzátok körbe a szemeteket vízálló fekete szemceruzával, a vízvonalon is!
  • Majd az alsó pillasor alatt árnyékoljátok szürke porral!
  • A pillákat természetesen kétszer fessétek, legyen igéző a tekintet!

Hétköznapra is mehet, esti buliba pedig bátrabban, vagyis lehet erősebb az alsó kontúr. Szerintem ez az egyik legszexibb smink!

Forrás:
AFP/Europress Fotóügynökség
Forrás:
Vogue

Ellentétek vonzásában

Forrás:
Vogue

Az arany és az ezüst együtt hordva egészen különleges. Manapság ugyebár nincsenek szabályok, az egymástól távol lévő dolgok szépen ellensúlyozzák egymást. Ott kezdődik a középpont. Ahogy az öltözködésben, úgy a sminkben is nyugodtan alkalmazzátok ezt a praktikát, például hideg és meleg színeket egyszerre is használhattok. A kifutóról hoztam a következő sminket:

  • Tegyetek gyöngyházfényű aranyat a mozgó szemhéjatokra!
  • Az alsó pillasor matt szürkével legyen árnyalva, és ha tudjátok, mi a mélyítővonal, valamint otthonosan mozogtok "benne", akkor tegyetek oda is, így formálhatjátok és nagyíthatjátok a tekinteteteket.
  • A spirálozásról nem is beszélve. Minimum kétszer húzzátok át a szálakat!
  • Ez a szemsmink önmagában is látványos, alapozás, pirosítás persze így is kötelező.
  • Ha pedig az ajkaitok matt marad, úgy fogtok kinézni, mint egy felhőn csücsülő angyalka.

Forrás:
AFP/Taoray Wang
Forrás:
Vogue

Próbáljátok ki ti is, hogy a hétköznapokban is királynőként ragyogjatok!