Egyéb kategória

Ezek az őrült dresszkódos bulik változtatták meg a divatot

Már biztosan ti is voltatok olyan buliban, ahol valami dresszkód alapján kellett felöltöznötök. Manapság legtöbbször csak azt írják elő, hogy mennyire öltözzetek ki, azonban ennél jóval őrültebb jelmezes bulikat is tartottak a történelem során, melyek a divat alakulását is befolyásolták. Íme a legőrültebbek!
vous - 2015.09.25.
Ezek az őrült dresszkódos bulik változtatták meg a divatot

Napjainkban az éjszakai élet divat szempontjából eléggé visszafogott. Gondoljatok bele, ha este bulizni indultok, akkor maximum extrémebb sminket tesztek fel vagy magas sarkút húztok. Azonban régen olyan extrém dresszkódoknak kellett megfelelnie a bulizni vágyóknak, hogy az állatok is leesik!

Az egyik legkülönlegesebb ilyen partit Paul Poiret divattervező tartotta 1911 júniusában, mikor piacra dobta az új illatát, az Ezeregyéjszakát. Azt kérte, hogy a partijára mindenki perzsa témájú ruhában érkezzen, ha pedig nem, akkor az ő egyik kreációját vegyék fel. Ez után terjedt el a népszerű háremnadrág és az úgynevezett „bura-tunika”. A buli gyakorlatilag úgy vonult be a történelembe, mint a modern divatbemutatók elődje.

Marie-Hélène de Rothschild 1972-ben tartotta híres buliját, ahol a szürrealizmus állt a középpontban. Már a meghívó is különleges volt, ugyanis fordítva nyomtatták a betűket, így csak egy tükör segítségével tudták elolvasni a vendégek az információkat. A téma mindenki kreativitását beindította, a partin Audrey Hepburn egy hatalmas, aranyazott kalitkát viselt, a házigazda pedig egy szarvas fejét, melyből csöpögtek a gyémántok.

Azonban nem csak a bonyolult, álarcos bulik, az egyszerű White Party ötlete is hatalmas durranás volt 1998-ban. De pár éve is volt példa hasonlóra, mikor Lady Gaga, új illata, a Fame piacra dobásának alkalmából, bulit tartott a Guggenheim Múzeumban. A parti témája a fekete nyakkendő volt, ahol kötelező volt a következő kiegészítők egyikét viselni: maszk, kalap, tiara. Rengeteg híresség részt vett a bulin, Alexander Wang Hannibal Lecternek öltözött, Marc Jacobs pedig csillogó ördögszarvakat húzott erre az alkalomra. És hogy miben volt a házigazda, Lady Gaga? Szinte egész este egy hatalmas tojásban aludt.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.