Egyéb kategória

Egy sminktermék, ami bármikor jól jöhet – Tudjatok meg mindent a transzparens púderről!

Ha a púderre gondolok, az első, ami beugrik, hogy a hollywoodi filmekben minden nőnek lapul egy a táskájában, és menő, ha előkapod és kicsit bepúderezed az arcod. A valóságban nincs így, nekem amellett, hogy púderem sincs, még az új csodatalálmányról, a transzparens púderről sem tudtam sokat. A mai Transz napunknak köszönhetően azonban kifaggattam a NORIE Team sminkesét, Kelemen Gabit, mit is érdemes tudunk erről a furcsa nevű sminktermékről.

vous - 2015.10.07.
Egy sminktermék, ami bármikor jól jöhet – Tudjatok meg mindent a transzparens púderről!

Miért transzparens a transzparens púder?

A transzparens púdernek azért ez a neve, mert egy átlátszó réteget kell képeznie az alapzó felett, tehát a funkciója nem az, hogy plusz színt adjon. Az ilyen fajta púdernek 2 fő szerepe van: az alapozó mattítása és fixálása.

Vannak belőle különböző árnyalatok?

Mivel a cél, hogy átlátszó réteget képezzünk, így egyetlen fajta létezik belőle. Ha egy gyártónak többféle transzparense van, több árnyalatban, akkor biztosak lehetünk benne, hogy az nem transzparens!

Hogyan érdemes használni?

Egy puha, laza ecset a legalkalmasabb a felviteléhez. Minél finomabbra van őrölve, annál szebben lehet teríteni az arcon. Ezt le is lehet ellenőrizni: vásárlás előtt nyúljatok bele és a mutató- és hüvelykujjatokkal csippentsetek ki belőle egy picit, morzsolgassátok az ujjaitok között. Ha apróbb szemcséket érzetek, akkor durvára van őrölve, ha viszont selymesnek érzitek, akkor megvehetitek.

Ne feledjétek! A T vonalra tehettek egy icipicit többet is, hogy nehezebben fényesedjen át.

Milyen anyagokat tartalmaz?

A leggyakoribb összetevői: kukoricából előállított keményítő, szilícium-dioxid (ez az anyag felelős a felesleges olajok felszívásáért), csillámpala (ásványi készítmények gyakori összetevője, de ha minimálisan tartalmaz, akkor nem feltétlenül lesz fénye a terméknek), zinc stearate (csomósodást gátló anyag, ami főként por alapú készítményekben van).

Szerezzétek be és hordjátok magatoknál a csodapúdert, mert a kifényesedett arcunkat egy suhintással visszamattíthatjuk!

A NORIE-Team sminkese, Kelemen Gabi

Gyermekkorom óta sminkelek, hiszen a társaimat és a családtagjaimat folyton pingáltam. Immár 7 éve dolgozom sminkesként és saját márkás sminktermékekkel is büszkélkedhetek. Specialitásom az airbrush technika, amellyel leheletkönnyű, természetes és akár vízálló sminkeket készítek. Szakmám egyik leggyönyörűbb részének azt tartom, amikor a hölgyek azonosulnak a sminkkel, és felszínre tör belőlük az igazi nő.

Ajánlott cikkek