Egyéb kategória

3 dolog, amitől tökéletes lesz egy szempillaspirál

Szempillaspirál nélkül meztelennek érzem magam. Azért nem mindegy, milyet kenek magamra. Az igazit még mindig nem találtam meg, de makacsul kísérletezem, mert elvárásaim vannak – igaz, már rég túl vagyok azon, hogy ezt a reklámok számítógépes trükkjei inspirálják. A nőknek nem kell bizonygatni, mennyit hozzátesz a festék a tekintet kiemeléséhez. Aki mégsem hiszi, annak most megmutatjuk, és eláruljuk azt is, mitől lesz egy szempillaspirál tökéletes.

vous - 2015.10.08.
3 dolog, amitől tökéletes lesz egy szempillaspirál

1913-ban járunk, Amerikában. Maybel Williams vazelin és szénpor keverékéből készített olyan kezdetleges kozmetikumot, amivel a szempilláit színezte. Rájött arra, hogy a sötétebb szempillák kiemelik a tekintetét. Öccse, az akkor 19 éves Tom Lyle Williams továbbfejlesztette nővére találmányát, és megalkotta az első, ma is használt, modern szempillaspirál prototípusát, amelyet Maybelnek ajándékozott. A lány akkor nagyon szerelmes volt egy férfiba, akit szeretett volna meghódítani. A legenda szerint ebben is segítette őt öccse kozmetikuma: egy évvel később feleségül vette az áhított férfi. Tom pedig megalapította saját márkáját, amelyet nővére után Maybelline-nek nevezett el.

A modern szempillaspirálok elődje viszont Eugène Rimmel francia származású brit kozmetikushoz köthető, aki kis tégelyekben árulta a petróleum és szénpor keverékéből előállított – Maybel „találmányához” nagyon is hasonlító készítményt, amelyhez külön kefét adtak, ezzel kellett felvinni a pillákra. A Rimmel a 19. század végére egyet jelentett a szempillaspirállal.

Helene Winterstein-Kambersky nevét is érdemes megemlíteni. Ő volt az, aki hosszú kísérletezés után megalkotta az első vízálló szempillaspirált, 1935-ben. Egészen addig a könny és az izzadság miatt könnyen elkenődött a festék. Kicsit olyan volt, mintha ma fekete cipőpasztát kennétek a szempillátokra. Na, az nem maradna ott túl sokáig.

Helene énekesnő volt, és a színpadon nagyon is ki volt téve annak, hogy hamar elmaszatolódik a sminkje. Szerette volna megelőzni, hogy az énekesnők ne váljanak nevetséges pandamacivá a legdrámaibb pillanatokban sem. Sajnos egy betegség kerekes székbe kényszerítette, de ekkor indult be második karrierje – a már említett vízálló szempillaspirállal. A márka, a La Bella Nussy egyébként még mindig a család kezében van, jelenleg az unokák vezetik.

Milyen a tökéletes szempillaspirál?

A kozmetikai ipar rengeteget fejlődött a 20. és 21. században. A technológia ma már szinte követhetetlen, az igények viszont nem sokat változtak a kezdetek kezdete óta. Ahogy látni fogjátok, még mindig szinte mindannyian ugyanazt szeretnénk egy szempillaspiráltól. Előtte-utána képeken meg is mutatjuk, hogy mennyit változik a tekintet szempilla-spirálozás után.

Engel Nóri junior szerkesztőnk szerint egy szempillaspirál három alapvető tulajdonsággal rendelkezzen:

  • Ne legyen csomós.
  • Ne kenődjön el melegben, vagy ha kicsit sír.
  • Néhány óra után is legyen ugyanolyan szép, mint amikor felkente.

Nóri Rimmel szempillaspirált használ.

Nóri Rimmel szempillaspirált használ.
Forrás:
Hámori Zsófia

Hírszerkesztőnk, Sophie a következőket tartja fontosnak:

  • Ne kenődjön el – úgy általában.
  • Hosszabbnak tűnjön tőle a szempillája.
  • Ne kenődjön el teljesen akkor sem, ha megdörzsöli a szemét.

Forrás:
Hámori Zsófia

Sophie-nak Clinique spirálja van.

Mona, a VOUS értékesítési vezetője olyan szempillaspirált keres, ami apró pilláit legalább láthatóvá teszi:

  • Egyszerű legyen használni („Nem vagyok egy sminkzsonglőr:-)”)
  • Varázsoljon olyan szempillát, ami látszik és szép. („Rövid, egyenes, alig látható szempillákkal 'áldott meg' az ég”)
  • Ne kenődjön el semmilyen körülmények között, és legyen tartós

Forrás:
Hámori Zsófia

Mona NYC New York Color szempillaspirált használ.

Emőke nagyon nem szíveli a reklámok számítógépes trükkjeit.

Az a baj, hogy vehet akármilyen drága szempillaspirált az ember, sosem lesz olyan, mint Palvin Barbinak a reklámban. Szóval én most egy olcsóbbat használok, de ez eddig a legjobb.

Forrás:
Hámori Zsófia

Emőke az AVON egyik spirálját használja.

Másik junior szerzőnk, Nina a következőket szeretné:

  • Legyenek dúsabbak, hosszabbak a pillái.
  • Ne csomósodjanak össze.
  • Ne nézzen ki úgy estére, mint egy panda.

Forrás:
Hámori Zsófia

És mit mond a cikk szerzője a tökéletes szempillaspirálról?

  • Smink nélkül jellegtelen az arcom, sminkkel is úgy nézek ki, mint más smink nélkül, ezért fontos, hogy egy szempillaspirál kiemelje a tekintetemet.
  • Adjon ívet és sűrűséget a pilláimnak.
  • Néhány csepp könnytől, pici dörzsölésről ne kenődjön el, de nagyon könnyű legyen lemosni.

Forrás:
Hámori Zsófia

Egy ideje L'Oréalt használok.

Ezek a VOUS-lányok szempillaspiráljai:

Forrás:
Hámori Zsófia
Ajánlott cikkek