Lélek

Megfér egymás mellett a flört és a párkapcsolat?

Metróval utaztok. A kocsi túloldalán lévő srác már vagy két perce figyel benneteket. Érzitek, ahogy tekintetével szép lassan összeköti szívetek tornacipőjén a fűzőket. Ránéztek. Már tudjátok, hogy belesétáltatok a csapdába.

vous - 2015.10.08.
Megfér egymás mellett a flört és a párkapcsolat?

Egy megállónyi szemezés következik, majd az ajtók kinyílnak. Mosoly itt, mosoly ott, sztori vége. Ránéztek a telefonotokra, a pasitok írt, hogy mizu. A korábbi vigyor utórengéseivel pötyögitek: semmi különös. Pedig nem így van. Most akkor legyen bűntudatotok?

Igen – vághatnánk rá kegyetlen hirtelenséggel. Úgy flörtöltetek egy idegennel, hogy közben otthon várnak. Ez gáz. Viszont van az éremnek másik oldala is: nem történt több egy ártatlan mosolynál. Ez jó. Az igazságot valahol ott kell keresni, ahol a flört csónakja már átevickél a megcsalás vizeire. Vajon mennyire korrekt, ha valaki kapcsolatban van, de ledumálja a csajokról a bugyit, vagy két kézzel húzza a pasik agyát? Egyáltalán mi számít flörtnek, és mi megcsalásnak? Erről kérdeztem az „utca emberét” egy budapesti bevásárlóközpontban.

Ha barátom van, ne foglalkozzon mással

Ahogy minden plázában, itt is tizenéveseket talál legkönnyebben az ember (suliidőben mondjuk ez elég fura). Elsőként egy gyorskaját pusztító lánycsapatra csaptam le.

Ha barátom van, nem foglalkozom mással. Cserébe elvárom, hogy neki is én legyek az egyetlen.

„Nem bírnám ki, ha a suliban mindenki rajtam röhögne, mert a pasim hülyére vesz. Ilyen nem fordulhat elő” – jött az első válasz két sajtburger között. Egy másik lány folytatta: „Az ilyen fiúkat messziről próbáljuk kerülni. Mindenki jobban jár, ha nem történik köztünk semmi.” A flört és a megcsalás közti határvonalat a csóknál húzták meg: „A simogatás még belefér, a csókért nyilván szakítás jár.”

Forrás:
iStock

Néhány asztallal arrébb hasonló korú fiúk ebédeltek, megkapták ugyanezeket a kérdéseket:

Apám erre azt szokta mondani, hogy aki menni akar, arra rá kell adni a kabátot.

„Ha egy lány mással érzi jól magát, az jelent valamit. Nem tetszene, ha visszahallanám, hogy a csajom mással ölelkezik. Ott vége lenne mindennek.” A többiek is ezt a véleményt osztották.

Spoilerveszély: Ebben a korban születnek olyan fogadalmak párok között, hogy egymás nélkül még a mosdóig se, nemhogy buliba. Ez a legnagyobb butaság. Oké, hogy szerelmesek vagytok, de nem jó, hogy kidobjátok legszebb éveiteket a kukába.

Mit lehet kimagyarázni?

Helló, fősuli! Helló, lazaság! Gólyatábor, bulik, élet. Minden, amit eddig az ember a flörtről gondolt, hirtelen átalakul. Kézen fogva kaptam el egy húszas évei elején járó párt, akik már közel sem voltak annyira naivak, mint a néhány évvel fiatalabbak: „Tudjuk, milyenek az emberek. Fiatalok vagyunk, nem várhatja el egyikünk sem a másiktól, hogy burokban éljen. Előfordult már mindkettőnk részéről, hogy idegennel csókolóztunk egy buliban. Ne értsd félre, rossz érzés volt megtudni, de megbeszéltük. Az élet megy tovább – kezdte a fiú.

– Egy csók tényleg nem a világ. A megcsalás egyértelműen a szex, a többit simán ki lehet magyarázni.

„Sikerült a vizsgám, részeg voltam, belecsúsztam” – egészítette ki barátnője. Gyorsan jegyezzük meg zárójelben: nem biztos, hogy ez a boldog kapcsolat receptje.

Hűség vagy vakság?

Miután megtudtam, mit gondolnak a témáról a fiatalok, csak egy dolog maradt hátra: házasembereket keresni. Több „gyűrűs” férfit és nőt próbáltam leszólítani, végül egy negyvenes férjtől kaptam választ: „Attól, hogy valaki házas, simán megdicsérheti kolléganőit, ha csinosan öltöznek fel. Úgy gondolom, abban sincs semmi, ha belemegy pikáns szóváltásokba.

Az egésznek egyetlenegy feltétele van: otthon a feleségének legalább a kétszeresét kell adnia.

A flört az élet velejárója, nem lehet csak úgy kitörölni. Mikor feleségül veszünk valakit, hűséget fogadunk, nem vakságot – ami szép, azt kötelező elismerni.”

A flört és a párkapcsolat igenis megférnek egymás mellett. Minden azon múlik, meg tudjátok-e találni az arany középutat. Egy-két jól elhelyezett dicsérettel szebbé tehetitek bárki napját. Én személy szerint imádok bókolni és flörtölni.

Üdv innen a VOUS-lányoknak, nincs nálatok szebb a világon!

Ajánlott cikkek