Egyéb kategória

3 oka van annak, amiért el kell mennetek még idén kikapcsolódni

Biztos veletek is előfordul, hogy minden rossz összejön az életetekben. Amikor semmi nem úgy történik, ahogy kéne, és egyszerűen csak ki akartok szakadni a szürke hétköznapokból, el szeretnétek menni valahova, ahol nincs nyüzsi és állandó pörgés. Ahol kicsit újra megtaláljátok magatokat és feltöltődtök. Most nekem is erre volt szükségem, így elhagytam Budapestet pár napra egy wellnesshétvégéért cserébe.
vous - 2015.10.11.
3 oka van annak, amiért el kell mennetek még idén kikapcsolódni

Az egyik pillanatban még imádom a telített napjaimat, a rohanást és azt, hogy egy pillanatig sem tudok unatkozni. A másik percben pedig azon kapom magam, hogy az idő, amit saját magamra kellett volna fordítanom, hogy jól legyek, egyszerűen elszaladt mellettem. Én meg csak kétségbeesetten kapkodtam a fejem, hipervándorként jártam-keltem a városban, és már azt sem tudtam, ki vagyok és mit akarok. Elfáradtam.

Aztán jött a nagy ötlet a barátomtól: menjünk el wellnesselni és kapcsolódjunk ki, pihenjünk, legyen a chipsevés és a filmezés a legizgalmasabb programunk pár napig. Nem kellett kétszer mondani. Eddig abban a fura tudatban voltam, hogy a pihenés a nyári időszakban a legjobb és a legkifizetődőbb, de tévedtem. Ősszel pont ugyanolyan jó semmit nem csinálni, mint nyáron! Van 3 okom, amiért mindenkinek ajánlom, hogy menjen el valahova, ahol fel tud töltődni lelkileg és fizikailag is.

Forrás:
Pexels

1. Nincs nyüzsgés

Ahogy már az előbb is említettem, a nyüzsi egy idő után kezd sokká válni. Mindig van, mindig történik valami, amit épp ott és akkor, azonnal meg kell csinálni. Működőképes (legalábbis ideig-óráig biztos), és a nagyvárosokban minden adott ahhoz, hogy egyből meg tudjunk oldani nagyjából bármit. De amikor ebből már elég, és valami változásra vágysz, miért is ne mehetnél el pár napra a megszokott környezetedből azért, hogy kicsit összekaphasd az életed? Nincs mentősziréna, nincs reggeli dugó, nincs metrózás, nincs nyüzsi és az az állandó jövés-menés, amiből nagyon hamar elege lehet az embernek.

2. Végre foglalkozhattok magatokkal

Tudjátok, nekünk, nőknek aztán végképp nagy szükségünk van arra, hogy néha a saját gondolatainkkal legyünk egy szobába zárva, ahonnan csak akkor lépünk ki, amikor mi akarunk. Nem azzal van a baj, ha valaki néha el akar zárkózni a külvilágtól, és egy kicsit csak magára szeretne gondolni. Hanem azzal, ha ezt nem tesszük meg. Mert akármennyire is félünk a magánytól és az egyedülléttől, néha igenis szükségünk van rá. Persze az sem baj, ha egy olyan személlyel mentek el a városból, akivel tudjátok, hogy a kikapcsolódás az kikapcsolódás, és nem idegbaj.

3. Nem kell semmit csinálnotok

Nem kér semmit számon rajtatok a főnökötök, nem kell felvenni a telefont, nem kell mással foglalkoznotok, csak és kizárólag magatokkal. Nem kell, hogy lelkiismeret-furdalásotok legyen, amiért fekszetek az ágyban egész nap, lógatjátok a lábatokat a medencében, vagy épp levegő után kapkodtok az ezerfokos szaunában. És az sem baj, ha 11-kor keltek fel. Kell ennél több?

Forrás:
Pexels

Ennél jobb őszi elutazós programot el sem tudok képzelni. Nem csak azért, mert most éltem át életemben először egy ilyen hétvégét. Sokkal inkább azért, mert pozitív gondolatokkal és újult erővel ismét belevethetem magam a szürke hétköznapokba, amiktől eddig sokkot kaptam. Valószínűleg most is egy idő után azt fogok kapni, de remélem, még azelőtt észreveszem a kezdődő idegbaj jeleit, hogy teljesen belefáradnék a napjaimba.

Nem horrorösszegekről van szó, nem is kell igazán messzire menni, és mégis rengeteg olyan szálloda, apartman van, ahol ki tudtok kapcsolódni. Szóval, lányok, ha közös program a pasitokkal, ha egyedül akartok menni, én mindenkinek csak ajánlani tudom. Ez mindenkinek jár, ennyi pihenést mindannyian megérdemlünk.

Ha kíváncsiak vagytok, hogyan és miért kell lelassítani a mindennapokban, akkor ismerjétek meg a slow mozgalmat, vagy ha szeretnétek megszabadulni az okostelefonotoktól, és digitálisan detoxikálni magatokat, akkor maradjatok még velünk egy pár percet!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.