4 szuper tipp a pihe-puha bőrért – Csak egy kis odafigyelés kell

4 szuper tipp a pihe-puha bőrért – Csak egy kis odafigyelés kell

Ti is átéltétek már azt a pillanatot, amikor egy férfi végigsimítja a vállatokat, arcotokat vagy épp a combotokat, és azt suttogja: „Szép a bőröd!”? Csodás érzés, szerintem ez a jó nő első számú titka: az, hogy szeretik. De ennél is fontosabb az, hogy mi is szeressük önmagunkat!

Kezdjétek belülről!

Biztos unjátok, és ezerszer hallottátok már, hogy a szépség belülről fakad. De a közhelyek mind igazak, úgyhogy ha még nem véstétek volna fejetekbe, akkor íme újra a lista:

1. Víz, víz, víz!

A víz tisztít, átmos, méregtelenít, ezáltal a fogyásban is segít. Amint kiürülnek a méreganyagok a szervezetből, a bőr fellélegzik, tisztább és rugalmasabb lesz. Az arcotokon és testeteken egyaránt érezhető lesz a változás, sőt a haj állaga is megváltozik. Ehhez meg „kell” inni naponta 2-3 liter vizet.

Még jobbat tesztek azonban magatokkal, ha programozzátok a vizet, pozitív szavakkal, mondatokkal, ezáltal rezgését emelitek – ha pedig megisszátok, ti is részesültök belőle, vagyis saját szeretetetekből. Írjátok a vízre: Szeretem és elfogadom magam olyannak, amilyen vagyok. Hiszitek vagy sem, működik!

Főszerkesztőnk, Eszter is megpróbált rászokni a rendszeres vízivásra, nézzétek meg, mennyire járt sikerrel!

2. Zöldségek

Fogyasszatok zöld színű zöldségeket! Minden, ami sötétzöld, tele van antioxidánssal, vassal és egyéb vitaminokkal. A kelkáposzta, a brokkoli, a spenót mind-mind jótékony hatással rendelkeznek. Sokszor azt képzelem, hogy a természetet eszem, amikor ilyen típusú ételekhez nyúlok. A saláta vacsorára megkönnyíti az emésztést, rostdússága miatt is. Ezáltal pihentetőbb lesz az alvás, tehát a bőr is kisimul, előbb-utóbb megtisztul a pattanásoktól.

3. Oxigén

Hogy ezt miért írtam ide? Hiszen oxigén vesz minket körbe, automatikusan mozdul mellkasunk. Álljatok csak meg egy pillanatra! Figyeljétek meg a légzéseteket! Felszínesen szuszogtok, vagy mélyebbre veszitek a levegőt? Mikor sóhajtottatok, ásítottatok utoljára? A sport ezért is hasznos, szapora lesz légzésünk, ilyenkor több oxigénre van szükségünk. A sejtek lételeme az oxigén, így tudnak megfelelően dolgozni – értünk, értetek, és a bőrötökért is.

Forrás:
pixabay

4. Jöhetnek a kenceficék!

Nőként imádjuk magunkat kenegetni, minden testrészünkre külön tégelyben sorakoznak a termékek az éjjeliszekrényen. Nézzétek meg, melyek azok, amiket mindenképp érdemes otthon tartanotok!

  • A nagyon száraz bőrre az olajok is rendkívül jó hatással vannak, ezeket fürdés után a még nedves bőrbe masszírozzátok bele, majd itassátok fel a törülközővel.
  • A hámló bőrt az olívaolaj belülről és kívülről is gyógyíthatja; a konyhából akár kókuszzsírral is ápolhatjátok bőrötöket.
  • Az arckrém használata elengedhetetlen, főleg a közelgő téli hidegben. Válasszatok zsírosabb krémet, a vizes hidratálók vízcseppjei belefagyhatnak a pórusokba – ez persze láthatatlanul történik, de nem érdemes kockáztatni. Ide kattintva nézzétek meg arckrémkisokosunkat!
  • A sheavaj fantasztikus kozmetikum, teljes mértékben natúr. Még a pattanásos bőrnek sem sok, igaz, ez egyéni, de amit tudnotok kell róla, hogy tisztán tartja a bőrt, védi a kiszáradástól, és regenerál. Minden egyben! Arcra és testre is kiváló.

Hajrá, lányok! Szépítsétek magatokat kívülről, belülről!