Lélek

Eláruljuk, mit jelent, ha álmotokban repültök

Valószínűleg mindenki tudja, hogy J. M. Barrie fiktív regényalakja, Pán Péter egy csintalan fiú, aki két okból is nagyon különleges. Egyrészt tud repülni, és soha nem nő fel. Repülni mi is tudunk – álmunkban. De miről mesél ez az élmény?

vous - 2021.12.11.
Eláruljuk, mit jelent, ha álmotokban repültök

Szabadság

Nem kell ahhoz valós tapasztalás, hogy életre keljen az egy álom erejéig. Minden, ami megfoghatatlan, ami a képzelőerőnkön múlik, ami irracionális, meseszerű, azt a Neptunusz szimbolizálja az asztrológiában. Éppen ezért nem meglepő, hogy az álmokat is ez a bolygó képviseli.

Maga a repülés azonban az Uránusz bolygóhoz társítható, ami a szabadságot, a felszabadulást, a tudat alatti vágyakat szimbolizálja, és azt, amihez mágnesként vonzódunk. Feladata felébreszteni, felvillanyozni, mozgásba hozni és a fennálló állapotokat széttörni.

A repüléssel kapcsolatos álmok így ezekkel az analógiákkal kapcsolatba hozhatóak.

Vagyis, ha álmunkban repülünk, azt jelzi, hogy szabadok szeretnénk lenni, több szabadságra vágyunk, fel akarjuk szabadítani magunkat valami alól, de azt is képviselheti, hogy egy adott problémára felülről szeretnénk ránézni, vagy már szeretnénk felülemelkedni rajta.

A magasabb rendű ismereteket is az Uránusz bolygó képviseli, ezért a repülés a meglévő korlátok széttörését, a magasabb szellemi, spirituális haladás vágyát is kifejezi.

Nem mindegy, hogyan repülünk

A repülés módja is meghatározó, nem mindegy, hogy egy madár formájában szárnyalunk (szabadok akarunk lenni, mint egy madár), vagy testetlen formában, tehát nem látjuk magunkat. Utóbbi olyan változást jelezhet előre, ami egy tudati változás, spirituális vagy egyéb szellemi állapot megváltozását jelzi.

Érzelmi típusú változás esetén a madár szimbólumából kell kiindulni. Például ha sas vagy, ami egy csúcsragadozó, az állatok királya, az utalhat hatalmi késztetésekre, felsőbbrendűségre, uralkodási vágyra. Lehet figyelmeztető jellegű is, hogy például valakivel szemben túlságosan fölényben akarunk lenni.

Ha épp nem egy állat formájában repülünk, hanem mondjuk egy repülőn, akkor is nagy változás állhat be az életünkben – feltéve, hogy jósló álmokról beszélünk. Ha mi vezetjük azt a repülőt, akkor elég energiánk van, hogy változtassunk az életünkön. Lehet ez lakásváltoztatás, munkahely stb. Ha nem mi vezetjük a repülőt, akkor nincs ráhatásunk a változásra.

Az álmok egy része szoros kapcsolatban áll a mindennapjainkkal, a bennünk élő valósággal, ám a jelentésüket megfejteni nem könnyű. Álmunkban a tudattalanunk fejezi ki önmagát.

A jósló álmok (is) segíthetnek

Az asztrológia – ahogyan az álomfejtés is – szimbólumrendszerre épül, és ennek helyes értelmezésével segítséget kaphatunk eligazodni az életünkben és önmagunkban, amelyekre árnyék borul. Nem kell álmodnunk, sem repülnünk ahhoz, hogy lássuk, mikor áll be valamilyen sorsszerű változás az életünkben.

Az én esetemben könnyebb előre jeleznem egy nagyobb horderejű változást a Neptunuszt vagy az Uránuszt ismerve, mint a repülő madarak szimbólumát megfejteni egy adott személyre vonatkozóan. Azonban minden szimbólum az élet dimenzióinak speciális leképezése, és ezek ismerete, megfejtése hozzásegíthet ahhoz, hogy egyre tudatosabban és kiegyensúlyozottabban élhessünk.

Címkék: #álom #asztrológia
Ajánlott cikkek