sminkecset  smink ecset

A tökéletes smink titka: 6 ecset, amire minden nőnek szüksége van

Titeket is megigéz a profi sminkesek táskájában lévő ezernyi ecset? Ilyenkor jön a sóhaj: de jó lenne otthonra is! Igen ám, de először tudni kéne, melyik mire való. Jó hír, hogy elég néhány darab, amivel az otthoni sminkelést tökélyre fejleszthetitek.

Miért jobb ecsettel?

Anyáink még kézzel sminkeltek, mi a középiskolában már applikátorral, ma pedig ecsetekkel festjük magunkat. Az ecsetek használata segíti a termékek könnyed felvitelét, gyorsítja a sminkelés folyamatát, könnyebb a satírozás átmeneteit kialakítani, szebben lehet kontúrozni a szemet.

Csak jó sülhet ki abból, ha ecsetet használtok!

Arra mindenképpen figyeljetek, hogy puha legyen az ecset szőre. Ha szúrós, érdes, hagyjátok ott. A szem és a körülötte lévő bőr nagyon érzékeny, adjátok meg neki a törődést, persze az arcbőrötöket se sörtékkel fessétek. Legyen minden simogató, puha érzés, amikor sminkeltek.

Egy ecset több funkciót is betölthet. Fontos, hogy sebbenzinnel tisztítsátok ki, amikor krémes állag után púderbe nyúltok, vagy a színeket váltjátok. Hetente, legfeljebb kéthetente langyos, samponos vízzel öblítsétek ki és szétterítve egy éjszaka alatt hagyjátok megszáradni. Így lesznek hosszú életűek, és persze illatosak.

Kezdjétek el felépíteni az ecsetszetteteket, élvezni fogjátok, hiszen szebb és tisztább sminkeket tudtok velük készíteni. Első körben elég ez a néhány darab, aztán lehet bővíteni a repertoárt.

Forrás:
Szabó Solya