Ilyen borzasztó hülyén nézünk ki a telefonfüggőségünk miatt

Nyomasztó és elgondolkodtató képeket készített egy New York-i fotós, aki azt örökítette meg, mennyire hozzá vagyunk nőve a telefonjainkhoz. A művész kütyüket nyomkodó emberekről készített képeket, majd leretusálta róluk a telefonokat. Az eredmény megdöbbentő lett.

Talán még senki nem ábrázolta annyira jól korunk telefonfüggő társadalmát, mint Eric Pickersgill fotós. A művész elmondása szerint fotósorozatát egy kávéházi jelenet ihlette. Egy házaspárt és két gyereküket figyelte és nem tudta nem észrevenni, mennyire külön világban van a család minden tagja annak ellenére, hogy együtt ülnek.

Nem beszélnek egymással. Az apa és két lánya a telefonjukat nyomogatják, az anya pedig kifelé bámul az ablakon. Egyedül van a családja társaságában. A csendet csak az töri meg, mikor a családfő párszor bejelent valami teljesen random információt, amit a neten olvasott.

– írja oldalán a fotós, aki ezt követően egy olyan sorozatot készített, amelynek képeiről eltüntette a mobilokat. Ezeket a fotókat pedig képtelenség úgy nézni, mintha mások sorsába kapnánk betekintést. Igen, ezek az emberek mi vagyunk és igen, így viselkedünk és nézünk ki, mert képtelenek vagyunk letenni a telefonunkat.

Forrás:
ericpickersgill.com
Forrás:
ericpickersgill.com
Forrás:
ericpickersgill.com
Forrás:
ericpickersgill.com
Forrás:
ericpickersgill.com

A sorozat további képeiért kattintsatok ide!