Lélek

A pasik rémálma: az összeesküvő barátnők

Nekünk, nőknek van egy olyan képességünk, de sokkal inkább hajlamunk, hogy szeretünk kibeszélni dolgokat. Elvégre, ha jobban belegondolunk: mi is lehetne annál szebb, mikor van kivel megosztani a gondolatainkat, és az a másik, ha nem is mindig, de sokszor egyet is ért velünk? Na pont ezért imádnak a csajok pletykálni, amitől viszont a srácokat gyakran kiveri a víz.
vous - 2015.10.21.
A pasik rémálma: az összeesküvő barátnők

Nagyjából mindenről imádunk csacsogni, de most vegyük alapnak a pasiügyeket. Ki ne akarná megosztani a legjobb barátnőjével, hogy milyen a barátja az ágyban? Vagy hogy mit kapott szülinapjára tőle? Vagy mivel lepték meg egymást? Ez ilyen csajdolog, amit a pasik nem is érhetnek meg igazán. Persze, náluk is biztos vannak olyan pillanatok, amikor megosztják a haverjaikkal, hogy milyen a barátnőjük, de ez a fajta mesélős-nagyzolós-történetmegosztós dolog inkább ránk jellemző.

Mert mi nem úgy vagyunk vele, hogy örülünk magunkban ennek-annak, hanem mindenképp a világ elé kell tárnunk, mennyire boldogok vagyunk és milyen szuper a párkapcsolatunk. Ennek, azt hiszem, még örülnek is a pasik. Mármint ha megosztjuk a barátnőinkkel az édes, cuki és mesélni való dolgokat, amikre büszkék vagyunk.

Igen ám, de mi van akkor, ha a pasitok ezt nem bírja?!

Mondjuk szüntelenül azt hiszi, hogy mi ketten, csajok, mint barátnők, folyamatos kombinálásokban vagyunk. Hogy mi összeesküvést gyártunk ellenük, és ki is beszéljük őket a hátuk mögött. Igen. Ez pontosan így van. Kombinálunk, mert lányok vagyunk, és természetünknél fogva imádunk beszélni, és igen, az észosztás is az egyik kedvenc elfoglaltságunk szabadidőnkben. Mert mi ilyenek vagyunk.

Forrás:
pixabay

Persze nekem is rosszulesne, ha tudnám, hogy a hátam mögött rólam beszélnek, mint ahogy valószínűleg mindenkinek. Volt olyan barátom, aki szerint én és a barátnőm folyamatosan összeesküvést szőttünk ellene. Aztán mikor megkérdeztem, hogy miből is gondolja ezt, nem tudott rá válaszolni. Csak így érezte. Elfogadtam.

Először összeesküvések, aztán sértődés, aztán hisztizés, aztán szakítás. Ez lenne az irreális forgatókönyv, amit, azt hiszem, én sem szívesen élnék át még egyszer. De ezt egy pasi nem értheti meg. Mi nem kombinálunk, nem esküszünk össze, és nem állítunk valótlant a kapcsolatunkról a barátnőinknek csak azért, hogy egyetértsenek velünk. Mert a pasik ezt hiszik. Hogy mi azért beszélünk meg ennyi mindent, mert jogorvoslatot várunk valakitől. Hát nem.

Miért ne beszélhetnék én a barátnőmmel, amiről csak akarok? Kinek mi köze ahhoz, hogy mit mondok neki? Miért ne mondhatnám el valakinek? És ha még összeesküszünk is, akkor is mi van? Ez a dolgunk. A pasik is ezt csinálják, csak más formában. Amíg mi viccesen és barátnősen mesélünk el valamit egymásnak (mint barátnő a barátnőnek), addig lehet, hogy ők a mocskosabb fantáziájuktól vezérelve teljesen máshogy beszélnek ki minket, lányokat. Kérem szépen, hát én sem sértődöm meg, ha a pasim rólam beszél másnak.

Összességében pedig egyértelműen azok a fiúk hangoztatják a barátnős kibeszélős dolgokat, akik nem biztosak magukban. Mindenkinek rosszulesik, ha kibeszélik, tisztában vagyok vele. Főleg, ha a másik még igazat is beszél. Na de nehogy már a nyúl vigye a puskát és kérjen engem számon azért, mert mesélek a barátnőmnek!

A fiúknak pedig ezúton is üzenem: nem kell ezeket olyan komolyan venni!

Ajánlott cikkek