Egyéb kategória

Segítünk nektek túlélni az őszi-téli szétesést

Ahogy beköszönt az évszakváltás, és a fényes nappalokból komor, borús hétköznapok lesznek, számomra is érthetetlen módon megbolondulok. Ingerültebbé válok, szétszórt leszek, és nem értem, mi történik. Ma konkrétan háromszor kellett visszafordulnom a lakásba kora reggel. Bosszantó!
vous - 2015.10.24.
Segítünk nektek túlélni az őszi-téli szétesést

Álmatlanság, szétszórtság, ingerlékenység: többnyire ezek a jelei annak, ha nem bírunk átállni a téli időszámításra. Van, aki meg se érzi, más meg nyög a változás súlya alatt, nekik gyűjtöttem össze pár tippet, hogy minél könnyebben átvészeljék ezt az időszakot!

Fény, fény, fény!

Bizony, első dolgotok legyen szoláriumba menni, és nem a szép barna bőrért, az már szinte csak járulékos boldogság. Egész egyszerűen fényre van szükségetek a komor hétköznapokban, mivel a nap hiánya miatt alig termel a szervezetünk D-vitamint, aminek a hiánya kóros fáradtsághoz vezethet. Néha iktassatok be pár perces fényfürdőt, higgyétek el, meg fogtok fiatalodni tőle!

Szexeljetek a jókedvért!

A kutatások szerint akik legalább heti egyszer ágyba bújnak, nem utálják annyira a hideget. Az együttlét és a boldogságérzet ugyanis erősíti az immunrendszert, megemelkedik a szervezet immonoglobulin-szintje, ami felveszi a harcot a kórokozókkal és a hideggel szemben. Ne tartson hát vissza benneteket semmi a téli szerelmeskedéstől, minden hangulati tényező adott hozzá!

Osszátok be az időtöket!

A szétszórtság szinte alapállapot ilyenkor, én már ki sem mozdulok határidőnapló nélkül otthonról, az a biztos, ha mindig a kezem ügyében van. Így tuti, hogy mindenhol ott leszek, ahol lennem kell, és nem szervezek keresztbe semmit. Remélhetőleg.

Sportoljatok!

Friss levegő és egy jó kis testmozgás segít abban, hogy élénkebbek legyetek. Gondolom, a sportolás hatását nem kell elmagyaráznom nektek: Jóval fittebbek, éberebbek lesztek, ereitekben csak úgy száguld majd az oxigén. Nem mellesleg pedig jó mélyen alusztok majd este, és kipihenten ébredtek reggel!

Ne nyúljatok a kávéhoz!

Tévedés azt gondolni, hogy a kávé és koffeintartalmú társai az egyetlen segítség ilyenkor, helyette inkább igyatok sok-sok vizet, zöld teát, és aludjatok sokat!

Biztos, hogy minden rendben van odabent?

A szétszórtság arra is utalhat, hogy valamire nagyon nem akartok gondolni. Egy kellemetlen dologról ugyanis nagyon könnyű cikázó gondolatokkal továbbszáguldani. Másfelé. Nézzetek inkább magatokba egy nyugtató tea mellett, és gondolkozzatok el a problémákon. Higgyétek el, nincs értelme kerülgetni őket, előbb-utóbb szembe kell velük nézni. Ha pedig sikerült, újra összeszedettek lesztek!

Ti hogyan küzditek le a téli kómát?

Ajánlott cikkek