Egyéb kategória

7 szemöldökgyilkos módszer, amit azonnal felejtsetek el

Ha nőként van problémánk a sminkeléssel, akkor a füstös szemek után a második legnehezebb dolog valószínűleg a tökéletes, vagy inkább csak archoz illő szemöldök elkészítése. Most ebben fogok segíteni nektek.

vous - 2015.10.25.
7 szemöldökgyilkos módszer, amit azonnal felejtsetek el

Nézzetek körbe a környezetetekben, mikor kiléptek az utcára, és egy kicsit merüljetek el az arcszőrzetekben. Mármint úgy értem, hogy a szemöldökökben. Ugye, hogy katasztrofális a helyzet?! Aki meg tudja magának csinálni szépen, az vagy sminkes, vagy egy fél életen át gyakorolta otthon a műveletet. Rengeteg praktika van, hiszen a kamuszőrből készült szemöldök is kezd hódítani, de mi is mutattunk már nektek tippeket, mit hogy csináljatok, hogy divatos legyen az arcotok egyik legfigyelemfelkeltőbb része. Ezt a listát bővítem most: 7 szemöldökbaki, amit most azonnal abba kell hagynotok!

1. Ne kenjetek mindenfélét oda, ahova az nem való
!

Hajlamosak vagyunk az arcunk tisztításakor vagy alapozásakor a szemöldökünket is bekenni olyan krémekkel, amiket nem pont ott kéne használnunk. A szőrünk nem bőr, a hajunkra sem kenünk alapozót. Sőt, még az is benne van, hogy esetleg kihullik a szemöldökünk, vagy lelassul a növekedése, mikor cserélődik. Gondoljatok csak bele, a szőrszálnak hagymája van, kicsit sem egyenértékű a bőrrel.

2. Tükörhasználat

Bármennyire is szeretnétek mérnöki pontossággal meghúzni a vonalakat és kiegészíteni a lyukakat a szemöldökötökben, ne használjatok nagyítós tükröt. Mert az lehet, hogy abban épp jól néz ki a művetek, de amikor belenéztek egy normális tükörbe, esélyes, hogy megijedtek a látványtól.

3. Nem játszunk az ollóval!

Tudom, mindig van egy-két szál, ami egyáltalán nem oda való, és közel sem abba az irányba áll, ahova kéne neki. Meg túl hosszú is pár helyen, szóval a legjobb lenne levágni belőle. „Jaj, csak egy pár milliméter, az úgy sem számít!” DE SZÁMÍT! Nem szabad, tilos, nem kell, ne csináljátok. A nőknek nagyjából egy százaléka szorul rá erre a szemöldökgyilkos praktikára. Ők nem ti vagytok! Ha annyira zavar, használjatok csipeszt, de ne vigyétek túlzásba.

Forrás:
giphy.com

4. Jó helyen kezdődik egyáltalán?

Sokan élnek abban a tévhitben, hogy az orrcimpajuk szélétől kell kezdődnie a szemöldökünknek. Nem. Állítólag az orrunk közepénél kell kezdődnie, hiszen ha túlságosan szétválasztjuk a szemöldökünket, sokkal szélesebbnek fog látszódni az arcunk. Ebben a videóban ezt is megmutatják nektek.

5. Vastagság és bátorság

Mindenki szeretne dús és igazán szembetűnő, de nem túl merész szemöldököket. Legalábbis én biztos, hogy erre vágyom. Viszont sem ti, sem én nem vagyok Cara Delevingne, hogy annyira jól állna nekünk a vastag szemöldök. Ha mégis kísérletezni van kedvetek, akkor inkább csak egy árnyalattal sötétebb ceruzával készítsétek el a szemöldökötöket, mint amilyen a természetes színe. Már ezzel is teljesen más formát adhattok az arcotoknak.

Forrás:
giphy.com

6. A szemöldökszedés

Soha ne nyúljatok gyantázáshoz, ha a szemöldökötökről van szó. Sokkal jobb, ha csipesszel szeditek ki a szőrszálakat, hiszen látjátok, hogy mit téptek ki a helyéről. Egyesével, nem tízesével.

7. Fektessetek be egy normális szemöldökceruzába!

Igen, ez az első lépés, amire szükségetek van. Ha tényleg természetes, dús és az arcformátokhoz illő szemöldököt szeretnétek, akkor kötelező egy normális szemöldökceruza vagy ecset és szemöldökpor, amivel megrajzolhatjátok a nektek tetsző formát. Főleg akkor, ha nem szeretnétek úgy kinézni, mint a bohócok, akiknek olyan szemöldök van festve, mintha oda lenne tetoválva az arcukra.

Mutatok is egy videót, amiből elleshettek pár praktikát magatoknak:

Ajánlott cikkek