Egyéb kategória

8 érdekesség, amit nem tudtatok a Micsoda nő! című filmről

Richard Gere és Julia Roberts tipikusan az a páros, akik miatt az emberek szívesen mentek moziba annak idején. Ha ők összeálltak, akkor abból tuti, hogy valami jó sült ki. Gondoljunk csak az Oltári nőre és a Micsoda nő!-re. Utóbbi a mai nap témája is a VOUS-n!
vous - 2015.10.28.
8 érdekesség, amit nem tudtatok a Micsoda nő! című filmről

A Micsoda nő!-ért rajongott a fél világ, nincs olyan, aki ne ismerné a kemény üzletember szívét felolvasztó kezdő utcalány történetét. És hát valljuk be, mindannyian álmodoztunk már arról, hogy egyszer eljön a mi Richard Gere-ünk egy esernyővel helyettesített karddal, a tűzlétrán felmászva és megmenti a hercegnőt a toronyszobájából. Mint a mesékben.

Biztos vagyok benne, hogy szinte minden részletét ismeritek a filmnek, ám most hoztam nektek néhány érdekességet a kulisszák mögül, amikről valószínűleg nem tudtatok!

1. Nem ők voltak a kiszemelt páros

Edward szerepére először Al Pacinót vagy Christopher Reeve-et, Vivian szerepére pedig Meg Ryant szerették volna felkérni. Ám nemcsak ő, más színésznő is visszadobta a felkérést, sokan megalázónak tartották a nőábrázolást a filmben, illetve nem bíztak a tündérmese sikerében.

2. Julia Roberts nevetését a jelenetek alá kellett vágni

Amikor a filmben szereplő Vivian a földön az I Love Lucyt nézte, nem tudott igazi nevetést produkálni, ezért a rendező forgatáson kívül megcsiklandozta a színésznő talpát, közben felvették a nevetését, és a jelenet alá vágták a hangot.

Forrás:
otfilms/tumblr

3. Juj, bakiztak!

Ha megnézitek, Vivian Edward lakosztályába érve megkapja a pénzt, amit a csizmájába rejt el, ám mikor leveszi a lábbelit, a pénz nincsen sehol. Ó!

4. A film zenéje az év lemeze lett

Bizony, az 1990-es évek slágere lett az összes dal, ezeket énekelte mindenki, mindenhol. Vezetés közben, zuhany alatt, az utcán és a szórakozóhelyeken.

Forrás:
brittanyleigh8/.tumblr

5. Van egy kabalaszereplő

A rendezőnek van egy kabalaszereplője, Héctor Elizondo, aki a rendező minden filmjében szerepel. A Micsoda nő!-ben a szállodaigazgatót játszotta. Mókás, hogy ilyen is létezik a filmvilágban.

6. Az eredeti címe más lett volna

Méghozzá 3000 dollár. Edward ugyanis pontosan ennyit fizetett Viviannak az együtt töltött egy hétért. Azért én örülök, hogy ezt az ötletet elvetették.

7. Nem tündérmesének készült

Helyette egy drámát akartak, amiben bemutatják a New Yorkban élő prostituáltak helyzetét, mélyebb témákba is belenyúlva, ami dicséretes, de azért erről a jelenetről lecsúszni igazán kár lett volna:

Forrás:
movies/tumblr

8. Richard Gere nem alkalmazott dublőrt

Sőt! Abban a jelenetben, mikor a szálloda halljában Edward zongoradarabot ad elő, Richard Gere nem színészkedik, TÉNYLEG ő játszotta el, sőt, ő is szerezte a darabot! El vagyok ájulva!

Arról nem is beszélve, hogy érdekes megfigyelni, mennyire tabutéma volt akkoriban a prostitúció napjainkhoz képest. Edward limuzinja helyett ugyanis egy Ferrarit szerettek volna használni, ám a cég elhatárolódott a témától, nem szerették volna, ha a márkához párosítják a prostituáltakat.

Mi a VOUS-n azért körbejártuk a témát, Ádám beszélgetett egy prostifüggővel, az interjút pedig itt elolvashatjátok!

Címkék: #film #julia roberts
Ajánlott cikkek