Egyszerű, természetes tippek a vakítóan fehér fogakért

Egyszerű, természetes tippek a vakítóan fehér fogakért

A szép mosoly alapfeltétele a hófehéren ragyogó fogsor. Ezt pedig pár természetes trükkel könnyebben elérhetitek, mint gondolnátok!

Ha igazán csábító mosolyt szeretnétek – fájdalmas orvosi beavatkozás nélkül –, akkor válasszatok inkább a természetes fogfehérítő tippek közül!

Igyatok szívószállal

A fogaitok a cukros folyadékoktól hajlamosak elszíneződni, ezért mindig használjatok szívószálat az üdítőkhöz, a kávéhoz vagy a borhoz (bár egyelőre nehéz elképzelni, hogy szívószállal igyuk a reggeli kávét, nem?). A szívószál miatt ugyanis maximum a fogaitok hátuljához ér hozzá a folyadék – írja a Mindbodygreen.


Egyetek gyümölcsöket

Az eper, valamint a citrom és a narancs reszelt héja természetes fogfehérítők. Az eper tele van olyan enzimekkel, melyek segítenek eltávolítani az elszíneződést a fogakról. A citrom magas savtartalma miatt úgy működik, mint egy felszíni folteltávolító, a narancshéj pedig olyan vitaminokat és oldható rostokat tartalmaz, melyek szintén hozzájárulnak fogaink fehérítéséhez.

Kókuszolaj

A kókuszolaj csökkenti a fogínygyulladást, és fehéríti a fogakat, továbbá szinten tartja az általános szájhigiéniát és erősíti az immunrendszert. Kenjétek át vele a fogaitokat és hagyjátok hatni 20 percig! Meglátjátok, gyönyörűen fehérek lesznek.

Forrás:
pixabay.com

Használjatok szódabikarbónás fogkrémet

A szódabikarbóna nemcsak fehéríti a fogakat, hanem meg is tisztítja őket a káros anyagoktól. Keverjetek egy keveset a fogkrémetekbe!

Használjatok szenet

Oké, ez elsőre bizarr lehet, de Indiában a szenet már évszázadok óta használják a fogfehérítéshez. Nyomjatok szét egy széntablettát, keverjétek össze egy kis vízzel, majd mártsátok bele a fogkeféteket és dörzsöljétek át vele a fogaitokat.