Emlékeztek még a trükkökre, hogy lógtatok el bulizni?

Emlékeztek még a trükkökre, hogy lógtatok el bulizni?

Azok a boldog szép napok! Mikor az életünk legnagyobb problémája az volt, hogy a szüleink elengednek-e bennünket A buliba, ahol ott lesz A pasi. Kellett szökni, titkolózni, vagy nem? Könnyen elengedtek, vagy nem? Ki volt engedékenyebb? Anya vagy apa?

Volt ennek a korszaknak egy örökös küzdelme, a kötelező körök, az elkérezkedés, ígéretek halmaza, szóbeli szerződéskötés. És ti mindent elkövettetek, hogy összejöjjön az a koncert vagy házibuli. Megkérdeztem néhány ismerősöm, hogy ők hogyan emlékeznek erre vissza.

Pingpong: Kérdezd meg anyádat!

Vicces szitu, amire szemforgatással szokott a tinédzser reagálni. Odamentetek apátokhoz, hogy mehettek-e a hétvégén buliba, és ő anyátokhoz irányít. És mikor anyátokhoz mentek, hogy ő majd biztos elenged, akkor ő visszairányít apához. Dia például ezt próbálta meg kihasználni:

Következőre már úgy álltam apu elé, hogy: 'Apa, elmehetek koncertre szombaton? ANYA MEGENGEDTE. Akkor menjél' – mondta.

Persze, egy idő után ez nem vált be. Ám van az úgy, hogy csak az egyik szülő nem engedné el a szeme fényét a veszélyes éjszakába, ahol ragadozók karmai és egyéb sötét alakok rabolhatják el egyetlen kincsét tőle, ilyenkor a másik szülővel jól össze lehet dolgozni, ahogy Nóri, junior szerkesztőnk is tette:

Apukám nem annyira akart elengedni bulizni, de anyukám mindig elengedett. Így összedolgoztunk, és azt mondtuk apunak, hogy a barátnőmnél alszom.

A szökés izgalma

Olykor azért becsúszott az is, hogy eltiltottak benneteket a bulizástól, ilyenkor nem volt mese, otthon maradtatok, vagy megszöktetek. A szökés izgalma már önmagában egy jó buli, Noémi rendszeresen ellógott otthonról, úgy, hogy a szülei nem vették észre:

Mikor elaludtak a szüleim, éjfél körül kilopóztam a lakásból. Az ajtót nem zártam be, nehogy meghallják, és egész éjjel a barátokkal lógtam. Hajnalban pedig visszalopóztam. Egyszer viszont észrevették, hogy nyitva az ajtó, és kizártak.

Nektek milyen emlékeitek vannak a bulizásról?