Egyéb kategória

5 jel, hogy felnőtt módjára gondolkoztok

A felnőtté válás nemcsak annyi, hogy kifizetitek a számláitokat és dolgoztok, hanem ennél jóval több. Ha felnőtté váltok, akkor a gondolkozásotok is megváltozik, és nem a megérésről beszélek, hanem arról, hogy bejártok egy fejlődési útvonalat.
vous - 2015.11.11.
5 jel, hogy felnőtt módjára gondolkoztok

Van, aki sose tanul meg mosni és vasalni, mert ez is a felnőtté váláshoz tartozik valamilyen szempontból. De ennél szerintem sokkal fontosabb az, hogy önismeretre tettetek szert, felismeritek, hogy miként működtök, mi húzódik meg egy-egy kirohanásotok mögött, és ez bizony nem könnyű folyamat, míg a végére ér az ember. Mondhatni, ez egy soha véget nem érő körforgás, ami az utolsó napotokig tart. Íme pár dolog, ami arra utal, hogy rajta vagytok ezen az úton.

Nem menekültök a felelősség elől

Forrás:
pixabay

Nem vagytok Pán Péter-szindrómások, nem menekültök el a felnőtté válás kihívásai elől, hanem beleálltok a konfliktusokba, döntést hoztok, és annak mentén haladtok tovább. Könnyűnek hangzik, de nem az, elköteleződni valami mellett igazán, felelősséget vállalni a döntéseitekért, másokért, magatokért, igenis nehéz dolog.

Vitatkoztok, nem veszekedtek

Különbség, hogy kiveritek a hisztit, mert a másik más nézőponton van, vagy intelligens eszmecserét folytattok, tényekkel, érvekkel dobálóztok a dühös szavak helyett. Teljesen mindegy, hogy munkahelyen, párkapcsolatban teszitek ezt, fontos tisztában lennetek a megfelelő kommunikáció alapszabályaival.

Van önkritikátok

Tudjátok, hogy mik a gyengeségeitek, felismeritek, mit csináltatok rosszul, nem szálltok el magatoktól, hanem lerángatjátok magatokat a földre, és ha kell, alaposan kiosztjátok magatokat, hogy ezért a helyzetért most ti vagytok a hibásak. S ha ezt megtettétek, a következő lépésetek az, hogy:

Beismeritek, hogy tévedtetek

Mert nem attól lesztek menők, erősek és felnőttek, hogy sosem hibáztok, hanem felismeritek, hogy de. Ráadásul azt is átlátjátok, hogy mit hibáztatok, beismeritek, majd igyekeztek változtatni ezen. Én mindig felnézek azokra az emberekre, akik képesek beismerni a tévedésüket, és magamat is jobban szeretem viharverten, ám őszintén.

Fontos számotokra az önismeret

Az élet egy folytonos utazás önmagunkba, nem? Kár lenne lekésni erről a vonatról, mert enélkül igazán nem éltetek, és nem voltatok igazán felnőttek. Megérteni, hogy mi van a cselekvéseitek, gondolataitok mögött, sokkal összetettebb, nehezebb dolog, mint bármi más, és enélkül nem tudtok igazán bocsánatot kérni és igazi sikereket elérni az életetekben.

Ajánlott cikkek