Egyéb kategória

7 tipp, hogy jobban menjen a futás

A jónál mindig lehet jobbnak lenni – legalábbis én mint maximalista így gondolkozom. Azt hiszem, nem vagyok egyedül azzal a gondolatmenettel, miszerint ha lehet, mindig a legjobbat és a legtöbbet akarjuk kihozni magunkból. Most legyen ez a futás! Hoztam nektek 7 tippet, amit ha ti is betartotok, megfogadtok, sokkal jobb futókká válhattok.
vous - 2015.11.19.
7 tipp, hogy jobban menjen a futás

1. Bemelegítés


Nemhiába mondta a tesitanár mindig, hogy az óra előtt nyújtsunk és melegítsünk be. Az izmainknak időre van szükségük ahhoz, hogy felmelegedjenek. Miért kell felmelegedniük? Görcsök, sérülések, és az általános lassú érzés ellen, ami akadályozhat minket a futásban. Ha bemelegítetek, az izmok százszázalékosen készek lesznek a kőkemény edzésre. Takács Nóra már mutatott nektek bemelegítő és nyújtógyakorlatokat, amiket ITT meg is nézhettek.

2. Legyetek változatosak!


A rutinos mozgás egy idő után monotonná válik, amit természetünkből kifolyólag nem igazán szeretünk. Változtassatok útvonalat, állítsatok össze új lejátszási listát, és jutalmazzátok meg magatokat, ha teljesítettétek az aznapi célotokat!

3. Regenerálódjatok megfelelően!

Erre nem csak a testépítőknek van ám szükségük! A fehérjékben gazdag táplálkozás edzés után is fontos, mert építi az izmainkat. Azokat az ásványi anyagokat, amiket kiizzadunk magunkból egy megterhelő táv után, valahogy vissza is kell juttatni a szervezetünkbe. Edzés előtt és után is ajánlott az energiaszelet, a folyamatos vízfogyasztásról pedig véletlenül se feledkezzünk meg.

Forrás:
giphy.com

4. Erősítsetek!

Spóroljatok időt, és felejtsétek el az unalmas futást! Méghozzá úgy, hogy a szokásos futási rutinotokba építsétek bele az erősítő edzést és a nyújtást. Ha igazán el akarjátok kerülni a monotonitást, lépcsőzhettek is egy kicsit.

5. Iratkozzatok fel egy versenyre!

Mi is lehetne jobb visszaigazolás arra, hogy amit csináltok, nem felesleges időpazarlás, mintsem az, hogy feliratkoztok egy versenyre? Lehet, hogy nem fogtok nyerni, de az élmény, a társaság és az a jó érzés, ami akkor fog majd el titeket, mikor célba értek, szerintem felbecsülhetetlen. Mutassátok meg saját magatoknak is, mit tudtok, és legyetek büszkék arra, amit elértetek!

6. Fussatok kicsit hosszabb távon!

Ha már egy ideje rendszeresen futtok, akkor itt az ideje, hogy még jobban kimaxoljátok az edzést, és többet tegyetek bele a dologba! Készítsetek egy stratégiát magatoknak, és határozzatok meg egy hosszabb útvonalat. Több vizet fogtok majd inni, lehet, hogy más felszerelésre lesz szükségetek, és valószínűleg a tempót is lassítanotok kell majd. Amikor az izmaitok fáradni kezdenek, ne féljetek sétálni egy keveset.

7. Tanuljátok meg bekötni a cipőtöket!

Abszurdum, hiszen cipőt kötni mindenki tud. De mi van, ha eddig rosszul csináltátok? Túl hosszú a masni szára, folyamatosan kikötődik, ha összecsomózzátok, levenni nem tudjátok, egyszerűen sehogy sem jó. De nézzétek, itt egy videó, ami segíteni fog.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.