Egyéb kategória

Felháborító szlogenekkel buzdítanak edzésre egyes konditermek

Közelegnek az ünnepek, és ti olyanokat olvastok neten az edzőktől, hogy hány kilométert kell lefutnotok, hogy két szelet bejglit ledolgozzatok? Ácsi, gyorsan hagyjátok abba, amit csináltok!
vous - 2015.11.24.
Felháborító szlogenekkel buzdítanak edzésre egyes konditermek

A Women’s Health magazin olyan edzőtermi hirdetésekre figyelt fel, amik eléggé kivágták a biztosítékot nemcsak náluk, hanem nálam is. Mégis, milyen gonosz dolog már az ember bűntudatára játszani, és azzal motiválni mozgásra, hogy:

Csatlakozzatok most az edzőterembe, vagy egyetek salátát karácsonykor!

Vagy:

Kedves Mikulás, néztél már tükörbe valamikor?

Elhiszem, hogy az edzők jót akarnak, de én egy ilyen üzenet után úgy fordulnék sarkon, mint annak a rendje, ilyet egy jó edző sose mond! Edzettem már úgy rendszeresen, hogy a mozgás egy negatív előjelű valami volt, egy eszköz, ami ahhoz kell, hogy nyugodtan betolhassam a karácsonyi menüt, és még annak tetejébe az összes sütit. Na mármost, nálunk rengeteg süti van. Khm.

És csináltam már azt is, hogy ünnepek előtt gyorsan letudtam egy extra edzést, hogy ne legyen bűntudatom a kaja miatt. Ezt csak azért mesélem el, mert a fenti két üzenet számos embernél betalál. Néha annyira ösztönösen végezzük ezt a fajta edzésmódszert, hogy az már fáj. Észre sem vesszük, hogy óra végén felszaladunk még egy 20 percet a futópadra, mert ,,ezzel előre ledolgozom a fánkot, amit vacsira veszek hazafelé”. Lányok, ezt ne csináljátok!

Az edzés nem arról szól, hogy büntetitek magatokat, és nem is egy tevékenység, ami felhatalmaz arra, hogy azt ehessetek, amit akartok!

A mozgás azért van, hogy valami jót tegyetek a testetekkel, erősítsétek az izmaitokat, és tegyetek önmagatokért. Az edzést igenis lehet élvezni, és higgyétek el, sokkal jobb örömmel mozogni. A sportolás egy lehetőség arra, hogy kitoljátok a határaitokat, megismerjétek magatokat. A lap ezért útnak indított egy mozgalmat #GuiltFreeFitness hashtaggel, és kérik, írjátok meg, mit jelent számotokra a futás, edzés, pilates vagy bármelyik sport, amit éppen csináltok!

Például így:

,,A biciklizés egy meredek domb meghódítása, ami után átélheted, hogy milyen repülni lefelé. Nem munka az esti pulykáért. Változtassuk meg a gondolkozásmódot!

,,A biciklizés egy meredek domb meghódítása, ami után átélheted, hogy milyen repülni lefelé. Nem munka az esti pulykáért. Változtassuk meg a gondolkozásmódot!”
Forrás:
Women’sHealthag
,, A futás lényege, hogy megtanulod, hogyan tudsz meghódítani egy mérföldet minél kevesebb idő alatt. Nem pedig engedély arra, hogy megehess egy sütőtökös pitét. Változtassuk meg a gondolkozásmódot!

,, A futás lényege, hogy megtanulod, hogyan tudsz meghódítani egy mérföldet minél kevesebb idő alatt. Nem pedig engedély arra, hogy megehess egy sütőtökös pitét. Változtassuk meg a gondolkozásmódot! „
Forrás:
Women’sHealthmag
,,A jóga egy pillanat nyugalom és derű az ünnepek alatt. Nem buli utáni puffadás-megelőzés. Változtassuk meg a gondolkozásmódot!

,,A jóga egy pillanat nyugalom és derű az ünnepek alatt. Nem buli utáni puffadás-megelőzés. Változtassuk meg a gondolkozásmódot!”
Forrás:
Women’sHealthmag

Különben pedig én a Mikulást pocakosan szeretem!

Ajánlott cikkek