Egyéb kategória

Apróságok, amik miatt könnyebben elkapjuk a betegségeket

Lassan itt az influenzaszezon, és ezzel együtt eljön a csodálkozás időszaka is: hogyan fázhattam meg? Marokszámra szedjük a vitaminokat, isszuk a teát és mégis eljön a reggel, amikor rekedten ébredünk. Azt gondoljuk, mindent megtettünk annak érdekében, hogy elkerüljön a csúnya megfázás, közben pedig az apró dolgokra nem figyelünk, vagy nem is sejtjük, mik vezethetnek a szokásos téli betegségekhez.
vous - 2015.11.30.
Apróságok, amik miatt könnyebben elkapjuk a betegségeket

1. A reggeli kihagyása

Mit nem adunk reggelente csak azért, hogy 5 perccel tovább aludhassunk? Hát majdhogynem az egészségünket. Mert pár perc „élvezetért” cserébe már nem jut idő a reggelizésre, maximum egy kávét bedobunk. Ez nem jó, reggelizni kell!

2. Körömrágás

Micsoda rossz szokás, de nem kell ahhoz rágni a körmünket, hogy a kezünk a szánkban legyen. Egy stresszes napon sokszor azon kapjuk magunkat, hogy a szánkban matatunk a kezünkkel. De gondoljatok bele, mennyi bacilust viszünk így a szervezetünkbe.

3. Kevés vízfogyasztás

A víz gyakorlatilag a túlélésünkhöz szükséges. Ha nem fogyasztunk naponta legalább két liter vizet, akkor nem ittunk eleget. A víz továbbá segíthet a fogyásban és megakadályozza a fejfájást.

Forrás:
GIPHY

4. Evés az munkaasztalnál

Szinte mindannyian csináljuk, hiszen nem mindig jut idő a normális étkezésekre. Gondoljatok bele, a billentyűzet kajamaradékos lesz, és nem is túl szép látvány, hogy miközben végezzük a munkánkat, rágunk közben. Ráadásul nem teszünk jót a szervezetünknek azzal, hogy eltereljük a figyelmünket az evésről.

Forrás:
GIPHY

5. Kevés alvás

Az elegendő mennyiség 7 és 9 óra között van. Ha nem alszunk eleget, csökken az energiaszintünk, azaz fogékonyabbak leszünk a betegségekre.

6. Nem elég gyakori ágyneműcsere

Ezt könnyű elfelejteni, és sokan nem is tartják fontosnak. De elég, ha csak párszor felejtitek el lemosni a sminketek (ezt soha ne tegyétek!), és már ott is vannak a bacilusok. A poratkákról meg ne is beszéljünk! Háromhetente minimum húzzatok friss ágyneműt!

Forrás:
GIPHY
Ajánlott cikkek