Egyéb kategória

Az Eiffel-tornyon túl – Rejtett, de izgalmas helyek a fények városában

Párizsra számos jelzőt lehet aggatni, a divat otthona, a szerelem fővárosa, a parfümök hazája, Európa ékszerdoboza. Egy biztos, a francia főváros szinte minden utcasarkán egy-egy látványosságra bukkanhatunk, de ha egy kicsit többre vágytok, mint az Eiffel-torony, a Notre Dame vagy a katakombák, akkor tartsatok velem. Mutatok néhány rejtett, de annál izgalmasabb helyet Párizsban!
vous - 2015.11.26.
Az Eiffel-tornyon túl – Rejtett, de izgalmas helyek a fények városában

Balloon de Paris

A francia város szívében található egy olyan turistalátványosság, ami bizony kicsik és nagyok számára is élvezetes lehet. A Balloon de Paris a világ legnagyobb lekötött hőlégballonja. Az óriás lufi 150 méter magasságig képes felemelkedni és 6000 köbméter héliummal van megtöltve. Ráadásul nemcsak szórakozásra alkalmas, de környezeti szempontból is fontos szerepet tölt be. A léggömb színe ugyanis a levegő összetétele alapján változik, ezzel is jelezve Párizs lakóinak, milyen is a légszennyezettség.

Csatornamúzeum

Forrás:
Flickr/Benny Wong

Igen, elsőre furcsának tűnhet a gondolat, hogy Párizsban pont egy csatornaművet nézzünk meg, pedig érdemes! A párizsi csatornarendszer nem csupán érdekesnek, de egy izgalmas földalatti kalandnak is tekinthető. Az egyik legkülönlegesebb múzeum, amit a fővárosban találhattok. A csatornázás fejlődésének történetét is megismerhetitek az 1300-as évektől egészen napjainkig. Gyerünk, lépjetek ki a komfortzónátokból!

La Conciergerie palota és börtön

Forrás:
Flickr/Scott Dexter

A La Conciergerie korábban palotaként szolgált, majd 1391-ben Párizs első börtönévé vált. A francia forradalom idején több mint 3000 rab töltött itt utolsó napjait, mielőtt a Concorde téren lefejezték őket. A legismeretebb fogvatartottak között volt Marie Antoinette és Danton. Ha érdekelnek az izgalmas háttérrel rendelkező történelmi helyszínek, akkor itt a helyetek!

Párizs legjobb turkálója

Forrás:
Flickr/Stephan Martin

Ha nemcsak a turkálókat szeretitek, de a vintage dolgokat is, akkor egy tuti helyet nem hagyhattok ki, ha Párizsban jártok! Látogassatok el a Pretty box Vintage nevű vintage turiba, ahol egyedibbnél egyedibb ruhákra bukkanhattok. Érdemes alaposan körbenéznetek, hiszen még akár egy 1920-as évekből való Charleston ruhával vagy egy hippikorszakból származó farmerrel térhettek haza.

La Padoge mozi

Forrás:
Facebook/Pretty Box

Ha igazi filmrajongók vagytok, akkor érdemes ellátogatnotok a La Padoge moziba, ahol nemcsak francia filmeket nézhettek meg, de akár a keleti stílusú kertben teázgathattok, sütiket kóstolhattok és élvezhetitek a francia stílust.

Forrás:
Etoile-Cinemas

Csokoládéközpont

Párizs Saint-Germain-des-Prés nevű kerületét tilos kihagyni, főleg, ha a csokirajongók táborát erősítitek. Mindössze néhány négyzetméteres körzetben több mint 15 világszínvonalú csokoládékészítő bonbonjait kóstolhatjátok meg. A pralinétól kezdve a trüffelen át mindenféle csokit megízlelhettek. Egy biztos: se üres gyomorral, se üres kézzel nem tudtok majd távozni!

Forrás:
Flickr/Derek Key
Ajánlott cikkek