Hivatalos: ugyanarról a bolygóról származnak a nők és a férfiak!

Hivatalos: ugyanarról a bolygóról származnak a nők és a férfiak!

Ugye, megvan az a mese, hogy a nők a Vénuszról, a férfiak a Marsról származnak, és ezért nem értik meg egymást? Meg hogy a férfiak agya totál más, mint a nőké? Nos, végre tudományosan is bizonyították, hogy ez humbug!

Igazából én már kicsit kiborultam ettől látásmódtól, hogy a nők ezért babáznak gyerekkorukban, ezért hisztiznek, és a férfiak ezért tologatnak kisautót, és ezért bunkók. Nos, akkor most végre hivatalosan is megnyugodhatok, hogy nincs mutáns agyam, mert én is tologattam kisautót kislány létemre. Sőt, ha kezembe kerülne egy távirányítós helikopter, az maga lenne a kánaán! (Jézuskának üzenem, tehet egyet a fa alá!)

Forrás:
pixabay

Az izraeli tudósok a Tel Aviv-i Egyetemen ugyanis megvizsgálták 1400 férfi és nő agyát egy képalkotó eljárással. 13 és 85 év közöttieket figyeltek meg, és igen, valóban felfedeztek markáns különbségeket bizonyos területeken, amelyek a nők és férfiak különböző agyműködését igazolták. Ám azt is felfedezték, hogy tökéletesen elkülönült 'női és férfiagyak' csak nagyon alacsony számban fordulnak elő, a legtöbb embernek egyfajta 'mixagya' volt, amelyikben arányosan megtalálhatóak a férfi és női gondolkozásmódok.

Tehát, ugyanarról a bolygóról származunk, a többi csak legenda. Ezentúl ne lepődjetek meg, ha a pasitok a romantikus filmet választja, ti pedig az akciófilmre szavaztok. Már csak azért sem, mert ez nemcsak agy, hanem egyén és neveltetés függvénye is!