Egyéb kategória

Mechanikus sétáltató aranyhalaknak, popsibrill cicáknak – Üdv, az állattulajdonosok bizarr világában!

Tudjátok, milyen névnap van november 1-jén? Marianna és Haramia. Igaz, az utóbbit az asztali naptárban nem találjátok, a kutyanévtárban viszont igen, ott is az uniszex nevek között. Mindannyian hallottunk már olyan furcsa dolgokról, amit az állattulajdonosok hajlandóak elkövetni kedvencük kényelméért. Vajon a névnapi vagy szülinapi buli és a kis kedvencnek vett karácsonyi ajándék még csak a kezdet lenne az őrültségek listáján? Foglaljatok helyet, elvezetlek titeket az állattulajdonosok bizarr világába.
vous - 2015.12.07.
Mechanikus sétáltató aranyhalaknak, popsibrill cicáknak – Üdv, az állattulajdonosok bizarr világában!

Mindig is úgy éreztem, hogy a konzervatívabb állattulajdonosok közé tartozom. Semmilyen ruhát, cipőt nem aggatnék rá a macskámra. Na, jó, Mikuláskor néha megpróbálok ráadni egy piros sapkát, de sosincs oda az ötletért. Eddig egyszer sikerült lekapnom Mikulás-sapkában, azóta is ereklyeként őrzöm a képet.

Képzelhetitek, mit szólt, amikor egy műtét után hetekig kellett állatorvosi gallérban lennie. Az hagyján, hogy tolató üzemmódban közlekedett a lakásban – sok sírva nevetős percet okozva nekem –, de még a gallért is tisztára nyalta belülről abban a tévképzetben élve, hogy ő bizony mosakodik. De legalább mindig hallottuk, hol van a lakásban, mivel a gallér járkálás közben koppant a falon. Ilyenkor pont úgy nézett ki, mint egy búslakodó éjjeli lámpa, sajnáltam, de azért vicces volt.

Egyben viszont biztos vagyok, bármennyire is fel tud néha dühíteni, mindent megtennék érte. Vagy mégsem? Összegyűjtöttem néhány bizarr dolgot, amit képesek vagyunk megvásárolni a kedvenceinknek.

Aranyhal-sétáltató

Csak képzeljétek magatok elé a Star Warsban szereplő R7-D4 nevezetű robotot, plusz egy mini akváriumot és megkapjátok az aranyhal-sétáltatót. Gurul a kerekein, miközben az akvárium és a benne lévő kis „Némónk” két kötéllel van rögzítve. Így nem kell senkinek sem búsulnia, ha nem kutyája van, hanem csak egy aranyhala, már őt is meg lehet sétáltatni. Bár arra elég csekély az esély, hogy az eldobott gallyat a szájában fogja visszahozni nekünk.

Ánuszbrill cicáknak

Minden macskatartó ismeri azt a szitut, amikor felugrik az öletekbe a doromboló cicuska és a fenekét mutatja felétek. Ti meg már nem tudtok merre hajolni, hogy kikerüljétek. Pontosan ezért találták ki az ánusztakarót, ami úgy néz ki, mint egy hajgumira rögzített drágakő. A cica farkára kell rárakni, a kő pedig pont a kínos részt fogja eltakarni előletek. Csak egy kérdésem lenne.

Forrás:
www.twinkletush.com

Ha a cica elmegy elvégezni a dolgát, tudjátok, azt a nagyobbat, akkor leveszi saját magáról vagy külön személyzetet kell felfogadni mellé, aki mindig leszedegeti?

Varázslatos ürülékgyűjtő

Nem, ezt a nevet nem én találtam ki, tényleg így hívják a „találmányt”. Egy kutyasétáltató hámról van szó, ami egy átlátszó nejlonzacskóval végződik az ebünk fenekénél. Ha rájön a szükség, akkor a zacskóba piszkít, de a művelet még nem ér itt véget. Nyilván nem fogja magával hordozni a csomagot hazáig, mivel a zacsit egy mozdulattal el lehet távolítani.

Először úgy gondoltam, hogy ez talán nem is olyan haszontalan. Egészen addig a pillanatig, amíg felvillant a fejemben a kép, ahogy sétálok az utcán és a lelki békémet egy mellettem elrohanó kutya zavarja meg zacskóval a hátsó felén. Nem bizarr?

Csináld magad jutalomfalat!

Most a karácsony közeledtével elég aktuálisnak érzem a következő terméket. Gondolkodtatok már azon valaha, hogy saját magatok készítsetek a kutyusotoknak jutalomfalatokat? Én sem. Nem azért, mert macskám van, hanem ilyen elvetemültség nem sok embernek jut eszébe. Ebben a szettben kapunk néhány mézeskalács-kiszúróhoz hasonló formát, plusz egy sütinyomót meg egy – most kapaszkodjatok meg – sütőt, amiben megsüthetjük.

Háziállat-tetoválás

Forrás:
iStock

Igen, most már nemcsak az emberek büszkélkedhetnek azzal, hogy van tetoválásuk, hanem az állatok is. Az már más kérdés, hogy ki akarja festékkel összemaszatolni a kedvencét. A művelethez festékkel kell bekennünk egy pecsétet, ami természetesen a kutyának megfelelő színű. Nem nyomunk egy fehér kutyára például fehér tetoválást.

Mi a helyzet a hazai piacon?

A hazai piacon is kutattam, de ilyen extrém termékeket nem készítenek itthon. Úgy tűnik, mi megmaradtunk az „öltöztessük fel jó melegen, nehogy megfázzon a kis cuki” szinten, így csak ruhákat vásárolunk nekik vagy cipőket. Bár úgy gondolom, hogy ezzel is lehet túlzásokba esni. Például, ha bent tartjátok a kutyátokat, de ennek ellenére rókaszőrből varrattok neki ruhát, nehogy felfázzon, amikor leül a konyha kövére.

Léteznek már Magyarországon is kutyapanziók, amelyek abban segítenek, hogy a nyaralni induló gazdi biztonságban tudja kedvencét. Extrémebb, amikor saját Facebook-oldalt kapnak a kedvencek, ahol mindennapi kalandjaikról számolnak be (a gazdik). Egyelőre szülinapi bulit szervező céggel még nem találkoztunk.

Már ez is sok? Az igazi rajongást csak akkor érthetitek meg igazán, ha titeket is vár otthon egy szőrmók vagy bármilyen állat, akiért odavagytok. Valljuk be, bármit megtennénk értük.

Ajánlott cikkek