Adni jó, de sokszor elmegy tőle a kedvünk, főleg, ha bemegyünk egy plázába, és türelmetlen vásárlókkal teli kacskaringózó sorok fogadnak bennünket. Ilyenkor kell megcsillogtatni rejtett, kreatív énünket és meglepni például a barátnőinket, kollégáinkat egy – ha nem is házi készítésű, de – házi csomagolású forró csokival!
Egy isteni, gőzölgő forró csokoládénak nem lehet ellenállni a téli időszakban. Pláne, ha csak egy pohár tejbe kell öntened és meginnod. Valószínűleg kevés olyan lány él a földön, aki egy cukin csomagolt forró csokinak ne örülne. Íme néhány ötlet, hogyan tálaljátok ízlésesen ennek az egyszerű, de nagyszerű italnak a hozzávalóit!
1. Kanálra olvasztott nyalánkság
Ha egyáltalán nincs időtök leugrani a boltba, akkor nyúljatok a csokisszekrényetek mélyére, és olvasszatok meg bármilyen csokoládét. A megolvasztott finomságba mártsatok bele egy olyan kanalat, amit nem sajnáltok odaajándékozni. A még meleg csokiba nyomjatok bele cukrokat, felaprított csokidarabokat, és már kész is az ajándék!
2. Üvegbe rejtett kincs
Ugorjatok be egy kreatívboltba, ahol válogathattok a szebbnél szebb üvegek közül. A legjobb, ha egy alacsony falú, dundi formájú mellett teszitek le a voksotokat, mert akkor szuperül telerakhatjátok minden jóval. Kezdjétek a forrócsoki- vagy kakaóporral, erre jöhet egy kis pillecukor, és már kész is! Kívülről tegyetek az üvegre masnit, szalagot, de akár csomagolópapírral is befedhetitek.
3. Celofánban lapuló finomság
Ha nem jutott időtök arra, hogy elugorjatok a kreatívboltba, vagy épp kanalat sincs kedvetek mártogatni, akkor nézzetek szét a kamrában, ahol biztosan találtok egy kis celofánt, amiből édes forrócsoki-„tölcsért” készíthettek.