Könnyű, édes, roppanós, és ez kivételesen nem a habcsók. Az angolszász országok egyik kedvenc karácsonyi süteményéről, a Pavlováról beszélek. Kóstoltátok már? Ha nem, itt az ideje!
A Pavlova – ami egy orosz balerináról, Anna Pavlováról kapta a nevét – a világ legfinomabb, legelegánsabb és egyben legolcsóbb édessége. Hogy miért? Mert csupán néhány tojásfehérje, hab és gyümölcs szükséges hozzá.
Beszéljen helyettünk a recept, aztán pedig az íze!
Hozzávalók:
- 5 tojás fehérje
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 teáskanál étkezési keményítő
- 1 kávéskanál étolaj
- 1 evőkanál almaecet

Elkészítése:
- A szoba-hőmérsékletű tojásfehérjét verjétek fel, majd adjátok hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot.
- Folytassátok a keverést, és adjátok hozzá az étkezési keményítőt és az ecetet is.
- Készítsetek elő egy sütőpapírt, amire rajzoljatok egy kört. A kört kenjétek meg olajjal.
- A megrajzolt körre kanalazzátok ki a felvert habot.
- Izzítsátok a sütőt 140 fokra, és már mehet is be sülni.
- A habot 70 percig hagyjátok sülni, légkeverésre kapcsolva, ez idő alatt a sütő ajtaját ne nyitogassátok!
- Ha lejárt az idő, nyissátok ki a sütő ajtaját résnyire, és hagyjátok egy éjszakát állni.
A krém:

- 15 dkg tejföl
- 25 dkg mascarpone
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Ideje, hogy összedobjuk a torta tetejére való krémet. A tejfölt keverjétek össze a mascarponéval, és adjátok hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot. Kenjétek a már kihűlt Pavlova tetejére, és szórjatok rá ízlés szerint gyümölcsöt! Mi télen leginkább a granátalmát ajánljuk!

Jó étvágyat!