Egyéb kategória

Az ébredő Erővel veszítettem el a Star Wars-szüzességemet

Valószínűleg egyetlen hímnemű élőlény van ebben az univerzumban – állatokat és növényeket is beszámítva –, aki nem látott még egy Star Wars-filmet sem. Pontosan az, akinek az írásait néha-néha elolvashatjátok a VOUS-n. Gondolom, kitaláltátok, hogy rólam van szó. Emiatt rengetegen fogtok utálni, de Star Wars-szűzként ott voltam a világpremier előtti sajtóvetítésen.
vous - 2015.12.18.
Az ébredő Erővel veszítettem el a Star Wars-szüzességemet

Nincs fénykardom, nem vagyok jedi, és nem hordok rohamosztagos egyenruhát. Nem tudom, milyen nyelven beszél egy wookie, és rajtam kívül több millióan értik, mire gondolnak, mikor azt mondják, sith. Számomra minden más megelőzi a galaxisokat, és nem érdekel, ha az emberek összekeverik a Star Warst a Star Trekkel.

Sosem gondolok Han Solóra, Chewbaccára vagy Luke Skywalkerre. Nem szeretem a lézerfegyvereket, a jedierőt, sem az Ezeréves Sólymot. Itt élek, az internet korában, ahol bármikor megnézhetném a filmeket, hiszen torrentezésben császárok vagyunk. És igen, a szép nőket mindig is előrébb soroltam, mint a filmeket.

Star Wars, engem sohasem kötöttél le! (Egyre jobban utáltok, igaz?)

Forrás:
Forum Hungary

Mit vártam a filmtől?

Igazából nem sokat. Azt gondoltam, úgysem fogok semmit érteni belőle, hiszen van 6 résznyi lemaradásom. Az még gombócból is sok – szokták mondani. Még csak nem is számítottam arra, hogy képben leszek.

Olyan érzésem volt a sorban állva, hogy elveszem valakitől a helyet, aki ezt a pillanatot sokkal jobban értékelné. Tudjátok, mi volt a legfurább? Hogy élveztem a helyzetet. Tetszett, hogy valami olyat fogok kapni, amit az emberiség többi része csak 14 órával később. (Na most utálhattok csak igazán.)

Az első benyomás

Nemhogy Star Wars-filmet nem láttam, még IMAX-moziban sem jártam soha ezelőtt. A terembe való belépés után minden perc ünnep volt számomra. Már a reklámok közben is örültem, aztán elkezdődött a film. A szöveges bevezetőnek köszönhetően MEGÉRTETTEM, miről szól a film. Egész jól beletettek a sztoriba azzal a néhány mondattal, bár még mindig kicsit vakon éreztem magam.

Forrás:
Forum Hungary

Régi ismerősök, osztálytalálkozó

Finoman szólva sem mondhatom, hogy tisztában voltam a stáblistával. Tudtam, hogy Han Solót Indiana Jones játssza, Chewbaccát, C-3PO-t és R2-D2-t pedig azért ismerem fel, mert volt régen egy pólóm, amin rajta voltak. Itt vége is a sztorinak, a többiek csak képekről vannak meg.

A film alatt viszont teljesen olyan érzésem volt, mint egy osztálytalálkozón. Már-már megkönnyeztem, mikor a rég nem látott ismerősök először felbukkantak a vásznon. Nagy valószínűséggel ez annak tudható be, hogy a teremben ülők tapssal, ujjongással köszöntötték őket.

A fanoknak ez maga lesz a Kánaán.

Forrás:
Forum Hungary

Mi fogott meg legjobban?

A kedves kis robot mindent vitt, de nem csak őt érdemes megemlíteni. Ahogy korábban írtam, nem vagyok filmőrült – a felhájpolt mozikra beülök, semmi több. Az viszont tény, hogy az Avatar óta nem láttam ilyen látványos filmet (egyáltalán nem kizárt, hogy ez az én szegénységi bizonyítványom).

Ezenfelül a hangulatot emelném még ki. Gyakorlatilag teljesen kívülállóként vettem részt az eseményen, mégis átjött az érzés, hogy itt nem mindennapi dolog történik. Nagyon szívesen megnézném még egyszer a filmet úgy, hogy a terem tele van rajongókkal.

Forrás:
Forum Hungary

Összességében azt kaptam, amit vártam. Voltak visszautalások, amikre abból jöttem rá, hogy körülöttem mindenki nevetett. Sajnos mire elkaptam volna a fonalat, vége lett a filmnek. Semmiképp sem ajánlom, hogy beüljetek ilyen minimális előélettel, ahogyan én tettem – csak pénzkidobás lenne. Aki viszont látta a korábbi részeket, annak kötelező darab. Még én is libabőrös lettem, mikor az öreg Leia hercegnő és Han Solo újra találkoztak (ez biztosan csak a hájp miatt van).

Hát így vesztettem el a Star Wars-szüzességemet. Valljuk be, megadtam a módját. Egyszer – ha lesz időm – bepótolom a lemaradásomat.

Ajánlott cikkek