Egyéb kategória

Örökzöld tanácsok anyukátoktól, amiket ti is mondani fogtok a lányaitoknak!

Egy anya, aki totyogós korunktól minden pillanatunkban velünk van, és ismer kívül-belül, örökké tanácsokkal lát el bennünket. Tanácsra áll a szája. Nem tud nem óvni, szeretni, mert ő is akkor boldog, ha mi azok vagyunk. Éppen ezért ránk zúdít minden bölcsességet, amit ő már magáénak tudhat.
vous - 2015.12.20.
Örökzöld tanácsok anyukátoktól, amiket ti is mondani fogtok a lányaitoknak!

Mert anya a barátnőnk, a másik felünk, a lelki társunk. A biztos pont, aki után kiáltunk, ha baj van, akit felhívunk. Az anyák szeretete végtelen, és még ha bosszantanak is minket, csak jót akarnak. Biztosak akarnak lenni abban, hogy ha elmennek, felkészítettek bennünket mindenre. Vagy legalábbis majdnem mindenre. Tanácsokkal, melyekre biztosan ráismertek ti is.

Légy önmagad!

Mindig elmondják, mert tudják, milyen az, mikor meg akartok felelni másnak, mert ők is meg akartak felelni másoknak annak idején. Igaz, ez hosszú tanulási folyamat, de azért elmondják sokszor, újra és újra. Hátha egy nap igazán megértitek.

Húzd le a pólód! Megfázik a veséd!

Örök klasszikus. És jár hozzá egy pólórángatós mozdulat, amitől viszont falra másztok, és kapásból előbújik belőletek a visítószellem. Majd az első vesegörcs után már azonnal szót fogadtok.

Gondold meg, kinek adod oda a szíved!

Forrás:
pixabay

Hiába viszed haza a pasikat, ő csak ezt fogja mondani, mert tényleg csak ennyit mondhat. Ti tudhatjátok igazán, kit szerettek, kivel jó, s hogy megérdemli-e a szíveteket.

Sírj és nevess sokat!

Mert szabad sírni, ha fáj, és legyél boldog, amennyire csak tudsz. Úgyis jönnek majd szomorú és boldog hullámok és völgyek. Éljétek meg mind!

Hallgass a szívedre!

Mert csak ti halljátok, mit suttog, mire vágytok, mitől vagytok boldogok. Így tudjátok csak, hogy akartok házasodni, vagy nem; itt a gyerek ideje, vagy nem; jó munkahelyen vagytok, vagy nem. Ismerjétek meg önmagatokat, hallgassatok a belső hangotokra!

A ti anyukátok mit mondott nektek? 🙂

Ajánlott cikkek