Egyéb kategória

Soha ne nézzétek a Facebookot karácsonykor! – megmondom, miért

Végigpörgettétek szenteste a Facebookot? Én megtettem. Sajnos. És olyan dolgokkal találkoztam, amiket nem tudok szó nélkül hagyni, és meg kell osztanom veletek.
vous - 2015.12.26.
Soha ne nézzétek a Facebookot karácsonykor! – megmondom, miért

Már megosztottam veletek, hogy szerintem mik a legidegesítőbb dolgok a Facebookon, de most úgy éreztem, hogy itt az ideje egy karácsonyi kiadásnak. Lefogadom, hogy mindenkinek ismerősek lesznek az észleléseim – lássuk is!

Nézd a fámat, milyen szép!

Az első poszt egy karácsonyfa, a következő karácsonyfa, a harmadik karácsonyfa. Az életemre esküszöm, elhiszem nektek, hogy van karácsonyfátok. De nem kell telenyomni vele a hírfolyamot minden egyes évben, szép tényleg, de attól, hogy a Facebookban benne van a fa szó, nem muszáj minden oldalról kiposztolni a nappali ékességét.

Forrás:
giphy.com

Hozzám jössz?

Eddig nem tudtam megmondani, mi volt a legnagyobb trend 2015-ben, de szenteste végre megvilágosodtam. Az eljegyzés. Annyira kreatív volt idén a Jézuska, hogy minden második lány kezét megkérték. Karácsonykor megkérni valaki kezét pont annyira egyedi, mint Valentin-napon. Így a karácsonyfás posztok között néha befér egy-két eljegyzős poszt is. Azért persze sok boldogságot nektek!

Forrás:
giphy.com

Cuki baba ajándékok között

Már a legidegesítőbb szokások között is szerepeltek a kisgyerekes szülők, de ebből a listából sem hagyhattam ki őket. Aranyosak a babák, tényleg, de a Facebook ettől még nem lesz egy karácsonyi Brendon-katalógus. Csak képzeljétek el, mit fognak szólni, ha felnőnek, és meglátják magukról a képet, amin ajándékok közül fognak kikandikálni. Segítek, nem fognak örülni neki.

Forrás:
giphy.com

A mindenkit megjelölős

Nem kell hozzá más, csak egy karácsonyi kép magunkról, plusz néhány ismerős. Miért – kérdezem – miért kell megjelölni egy képnél minden ismerősünket, és úgy kellemes ünnepeket kívánni? Egyrészt négyszer annyi időbe telik, másrészt elég idegtépő.

Forrás:
giphy.com

Mennyi ajándééék!

Rongyrázás a legfelsőbb szinteken. A Jézuska egy méregdrága cipőt hozott, egy gyémántgyűrűt, mi az első lépés? Nem megköszönjük annak, akitől kaptuk, hanem csinálunk róla 40 képet, és felrakjuk Instára meg a Facebookra. A karácsony a szeretet ünnepe, nem az ajándékoké.

Forrás:
giphy.com

Nincs karácsony Kevin nélkül!

Már évek óta minden karácsonykor leadják a tévében a Reszkessetek, betörők! című filmet, így nem is lep meg, ha mindenki ezt nézi. De idén még azon sem kellett elmorfondíroznunk, hogy vajon mit néznek mások, hiszen mindenki kiírta, hogy Kevint. Inkább az lett volna újdonság, ha valaki a Pi életét nézné ilyenkor.

Forrás:
giphy.com

Karácsonyi vacsora, nyami

Halászlé és töltött káposzta mindenhol, a Facebook három napra Instagrammá vált, és mindenki megosztja az ismerőseivel, hogy éppen mit eszik. Jó étvágyat nektek, de inkább egyetek, ne posztoljatok!

Mit tanultam ezekből? Soha többé nem lépek be a Facebookba, ha épp szenteste van. Soha.

Ajánlott cikkek