Tudósok jöttek rá, mi kell a valóban örökké tartó szerelemhez

Tudósok jöttek rá, mi kell a valóban örökké tartó szerelemhez

Annyi találgatás van már arról, hogy mi a hosszan tartó, egészséges párkapcsolat titka, vajon mitől alakul ki az az erős kötődés. Most úgy tűnik, megvan a válasz.

Talán a közös rajongás a Trónok harcáért? Az, hogy működik a kémia, vagy hogy felnéztek egymásra? Persze, ez is fontos, de a kutatások ismét megmondták a tutit: a kulcsszó a barátság!

Ezt két új tanulmány is alátámasztja, melyek szerint azok a párok, akik a másikban legjobb barátra leltek, és minden problémát megbeszélnek, azok sokkal elégedettebbek a szexuális életükkel, és jobban szeretik egymást, elköteleződnek a másik iránt.

Forrás:
pixabay

Az egyik kutatásban 190 diákot követtek figyelemmel, olyan párokat, akik már legalább 18 hónapja együtt voltak. Kitöltettek velük egy kérdőívet, melyen be kellett jelölniük, mit tartanak fontosabbnak a párkapcsolatban. Pár hónap múlva a párok 27%-a már szakított egymással, és azok a párok maradtak együtt, akik magas pontszámot tulajdonítottak a barátságnak, elköteleződésnek és a romantikus érzelmeknek.

A másik vizsgálat során 184 diákot kértek meg arra, hogy értékeljék a partnerüket aszerint, hogy mit tartanak belőlük elengedhetetlennek. Azok, akik a barátságot jelölték meg legfontosabbnak, sokkal boldogabbak és elégedettebbek voltak a szexuális életükkel is.

Nektek is a párotok a legjobb barátotok?