Egyéb kategória

A Tádzs Mahalon túl – Mesébe illő helyek Indiában, amiket látnotok kell!

Különleges vallás, gyönyörűbbnél gyönyörűbb épületek, szent tehenek és mesés színek. Ez biztosan várja azt, aki Indiába látogat, de a Tádzs Mahalon és a Gangeszon túl ezernyi színpompás, mesébe illő látnivalóval is találkozhatnak a kíváncsi szemek. S hogy mik ezek? Íme, közülük néhány!

vous - 2015.12.30.
A Tádzs Mahalon túl – Mesébe illő helyek Indiában, amiket látnotok kell!

Pangong-tó

A Ladakban található Pangong-tó egy egészen varázslatos, éteri hely látványát nyújtja. A tó maga a nyugalom szigete is lehetne, az azúrkék színben pompázó víz és a vattacukorfelhők lággyá és gyönyörűvé teszik a vizet körülvevő zord hegyeket.

Forrás:
Flickr/Praveen

Forrás:
Flickr/solarisgirl

Kasmír

Aki a túrázás híve és egy kis friss levegőre vágyna, annak érdemes ellátogatnia India északnyugati részére. Kasmír India egyik földrajzi régiója, ahol szebbnél szebb hegyekkel és virágokkal borított völgyek, lassan csörgedező patakok és a lelket is megnyugtató tavak látványa vár az odalátogatókra.

Forrás:
Wikipedia

Forrás:
Wikipedia

Stok Range

A több mint 6000 méter magas hegyvonulat a hegymászók körében igazi különlegességnek számít. A Stok Range nevű hegyláncot magassága és veszélyessége miatt gyakran tekintik a Mount Everest előtti utolsó gyakorlópályának.

Forrás:
Flickr/ Bart-Willem Lenders

Forrás:
Wikipedia/James Edward Ball

Virágok völgye

A szemet gyönyörködtető Virágok völgye a The Valley of Flowers Nemzeti Parkban található. A virágszőnyeggel borított alpesi réten nemcsak növények, de kihalófélben lévő, ritka állatfajok is megcsodálhatók.

Forrás:
Wikipedia

Forrás:
Wikipedia

Csitorgarh-i erőd

India egyik legnagyobb, Csitorgarhban található erődjét nem csak szépsége miatt érdemes megnézni. A romos, de mégis gyönyörű, 7. századból származó erőd ugyanis mára a világörökség része lett.

Forrás:
iStock

Forrás:
iStock

Loktak-tó

India legnagyobb édesvizű tava olyan nagy mértékű vegetációval rendelkezik, hogy a víz felszínén különböző úszó tőzegmoha-szigetek jöttek létre. A csodás látvány mellett a tó nélkülözhetetlen ivóvízkészletet és megélhetést jelent a helyiek számára.

Forrás:
iStock

Forrás:
Wikipedia

Aranytemplom

Az Amritszárban találtható Aranytemplom a 16. század végén épült, amit azóta többször is leromboltak, majd újjáépítettek. A bronzlapokkal borított templom mára a szikh vallás központjává vált, emellett pedig itt található a világ legnagyobb ingyenkonyhája, ahol naponta több mint százezer nélkülöző ember jut ételhez.

Forrás:
iStock

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek