Egyéb kategória

Kérhetek egy szál… kolbászt?

Ismét trükkös képeket hoztam nektek! Az ötlet ezúttal nem az én fejemből pattant ki, de a megvalósításhoz azt hiszem, én vagyok a legideálisabb alany. Nem dohányzom, és sosem tartoztam a rendszeres időközönként kijárogató dohányzó iskolatársak, haverok és kollégák közösségéhez.
vous - 2016.01.05.
Kérhetek egy szál… kolbászt?

„Fiatalság, bolondság”… persze, hogy próbáltam, de köhögtem tőle, kicsit sem élveztem, és másnap még fájt is tőle a fejem, torkom. Képtelen vagyok megérteni, másoknak hogy tud ez élvezetet okozni.

Azzal gondolom, nem árulok el túlságosan meglepő tényeket, hogy a filmeknek bizony nagy szerepük van abban, hogy a fiatalok elkezdjenek hódolni ennek a káros szenvedélynek. Ti gondolkoztatok már azon, hogy a filmkultúrában hogyan és miért lett a dohányzás ennyire vagány dolognak beállítva? Be kell lássam, van valami igazán laza azokban a bizonyos mozdulatokban, ahogy a vonzó és híres színészek a füstöt fújják, és sejtelmesen a távolba néznek.

Elképzeltük, milyen volna, ha nem lenne jelen a filmekben a dohányzás. Mit lehetne a cigi, a szivar és a hamutartó helyébe tenni? Számítana a történet szempontjából, ha más dolog lenne a szereplők keze ügyében? Persze stresszelni akkor sem kell, mert az is káros, akár a dohányzás. De nézzük a fotókat!

Forrás:
Facebook / The Great Gatsby

Forrás:
Facebook / Pulp Fiction

Forrás:
Facebook / Fight Club

Forrás:
Facebook / Breakfast at Tiffany’s

Forrás:
Facebook / Casablanca

Forrás:
Facebook / Grease
Ajánlott cikkek