Egyéb kategória

Ezek az idei év legkelendőbb workshopjai és tanfolyamai – Legalábbis a VOUS-lányok szerint!

Sokan még ma is úgy tartják, felnőttkorban tanulni idő- és energiapazarlás. Pedig ez messze áll a valóságtól, hiszen ahogy a mondás is tartja: "A jó pap holtig tanul!". Habár felnőttként több energiát fektetünk egy új ismeret elsajátításába, azt legalább elmondhatjuk, a motivációnk vezet minket, nem a kötelesség!

vous - 2016.01.06.
Ezek az idei év legkelendőbb workshopjai és tanfolyamai – Legalábbis a VOUS-lányok szerint!

Habár a szerkesztőség jó néhány tagja – köztük én is – nemrég repültünk ki az egyetemi fészekből, néhányan pedig még most is épp a sokadik vizsgaidőszakukat tapossák a sokadik egyetemen, ötletekből és lelkesedésből nem volt hiány, amikor a tanulásra került a szó. Ezúttal a VOUS-lányokat kérdeztem arról, milyen tanfolyamok, workshopok érdekelnék őket, ha újra visszaülnének az iskolapadba.

Édes élet, ahogy a profik csinálják

Női szerkesztőség lévén nem meglepő, hogy hamar a sütésre, főzésre és az ízek világára terelődött a szó. Többen is említették, szívesen elmélyülnének a sütemények világában. Nem is csoda! Ki ne szeretne egyszerre édességet készíteni, díszíteni és kóstolni? Ráadásul bármikor jól jöhet, ha a gyomrán keresztül szeretnénk megfogni a nagy Ő-t, nemde?

Junior szerzőnknek, Andinak konkrét elképzelései vannak, ő ugyanis egy cupcake és egy naked cake workshopon szeretne részt venni. Grafikusunk, Panka szintén a sütemények felé evezne, ha épp nem nekünk rajzolna. Ő cukrászvizsgát tenne. Nem mindenki ennyire édesszájú, divatillusztrátorunk, Fanny szintén a konyhában próbálná ki magát, leginkább a különböző országok ízei érdeklik, ráadásul mindezt profi módon sajátítaná el:

Szeretném úgy kezelni az eszközöket, ahogy azt a séfek tudják, például a késeket.

Forrás:
iStock

Süssetek, főzzetek!

Ha komolyan érdeklődtök a cukrászkodás iránt, olvassátok el az Az én tortám megálmodójával készített interjúnkat, aki elmeséli, hogy lesz egy kávézóból sikeres tortaműhely. Kattanjatok a Konyhacake oldalára, és tanuljátok meg elkészíteni a legújabb sütiket, ha pedig csak a díszítés rejtelmeiben merülnétek el, próbáljatok ki egy díszítő tanfolyamot!

Csak a gyöngybetűs írás!

A sütés-főzés után dobogós helyen végeztek a kreatív tanfolyamok. Érdekes, hogy a napi több mint 8 órát gép előtt pötyögő VOUS-lányok leginkább a díszes kézírás művészetére kíváncsiak, habár ahogy Eszter mondja:

Semmi haszna, de olyan szép dolgokat lehet alkotni.

De valószínűleg kikapcsol, ahogy a rajzolás, színezés, mandalakészítés is, amire Andi mellett a többiek is kíváncsiak voltak. Pálmi, értékesítési területen dolgozó kolléganőnk jobb agyféltekés tanfolyamon venne részt, ahol állítólag 2-3 nap alatt elsajátíthatjuk az alkotás főbb fortélyait. Nem meglepő, hogy grafikusunk, Olgi ezeket mester szinten űzné, eltökélt terve, hogy befejezi a tervezőgrafikus szakot.

Junior szerzőnk, Németh Nóri egyébként úgy döntött, nem csak álmodozik, be is iratkozik egy tanfolyamra. Ő is a kalligráfiára volt kíváncsi:

Ha emlékeznék, hogy találtam ki… Talán egy filmben hallottam, utánanéztem, és én is olyan mesés betűket szerettem volna írni. Meg is tanultam, szépen szaladtak ki a betűk a kalligráfiatollból, de annál többet kellene gyakorolni, mint amennyit én teszem. Ettől függetlenül minden percét élveztem, egy új világ, a betűk világa teljesen magával ragadott.

Tanuljatok szépírást, na meg rajzolást!

Ti is cifra betűkkel írnátok szabadidőtökben? Vegyetek részt egy kezdő kalligráfia workshopon januárban, ahol tippeket kaphattok a gyönyörű kézíráshoz. Ha workshop helyett egy többalkalmas tanfolyamon sajátítanátok el a kalligráfia művészetét, ide kattintva ezt is megtehetitek. De írás helyett rajzolhattok is, itt, itt és akár itt is!

Az „I love you”-n túl

Emlékeztek, amikor egy pillanat erejéig Kosztolányivá váltunk és a számunkra legszebb 15 magyar szót gyűjtöttük össze? Most pedig többen is eltöprengtünk, milyen jó is lenne, ha több nyelven is kifejezhetnénk magunkat. Eszter ötletdoboza kimeríthetetlen: németnyelv-tudását szinten tartaná, az angolt fejlesztené, de szívesen megszólalna a jövőben spanyolul is. Andi az angoltudását erősítené meg, míg fotósunk, Anna az olasz nyelvvel fűzné szorosabbra a viszonyát.

Kreatívan, otthon!

Ha ti is régóta szeretnétek nyelveket tanulni, vagy csak szinten tartanátok a nyelvtudásotokat, ismerjétek meg a Kreatív nyelvtanulást, aminek segítségével rövid időn belül szerezhettek akár nyelvvizsgát is. Ha pedig konkrét céllal tanulnátok nyelvet, akkor érdemes megismerkednetek a Brainturbo módszereivel. Bármelyiket is válasszátok, ne felejtsétek el azt a tíz módszert, amivel könnyebbé tehetitek a tanulás pillanatait!

Forrás:
iStock

Meséljetek! Ti mit tanulnátok legszívesebben?

Ajánlott cikkek