Egyéb kategória

Egyre több dolog derül ki Erzsébet királynő 90. szülinapjáról

Idén június 12-én ünnepli II. Erzsébet királynő a 90. szülinapját és hatalmas parti van készülőben. Íme, minden apró részlet, amit már tudni lehet az ünnepségről.
vous - 2016.01.15.
Egyre több dolog derül ki Erzsébet királynő 90. szülinapjáról

A szülinap alkalmából hatalmas fesztivált rendeznek, azt ígérik, ilyet még Anglia nem látott. Több mint 900 ló, 1500 előadó a világ minden tájáról és 25 000 ember lesz részese a királynő 90. születésnapjának. Az eseményre a jegyek órákkal az árusítás megkezdése után már elfogytak. De azt ti sem gondolhatjátok, hogy csupán egy napot szentelnek őfelsége szülinapjának! Erzsébet királynő 1926. április 21-én született, de a hivatalos születésnapját minden év júniusának 2. szombatján tartják, ami idén június 12-ére esik, de az ünneplés már májusban megkezdődik.

A hivatalos program szerint május 12. és 15. között egy háromnapos fesztivált szerveznek a winsdori kastély parkjában, amely utolsó napját a nemzeti televízió is élőben közvetíti. Majd június 10-én Erzsébet királynő és Edinburgh hercege közösen vesznek részt egy misén a Szent Pál-székesegyházban. Június 12-én, az ünnepség fő napján egy hivatalos ebédet adnak a királynő tiszteletére, hiszen Erzsébet több mint 600 egyesületet támogat 1952 óta.

A brit hírek szerint Erzsébet királynő izgatottan várja a szülinapját!

Forrás:
ADAM BERRY / AFP
Ajánlott cikkek