Egyéb kategória

A száraz bőrön túl – Szuper dolgok, amikre érdemes shea- és kakaóvajat használnotok!

A sheavajat és a kakaóvajat sokan istenítik, ám legalább ennyien vannak, akik bosszankodnak is miatta. Ez utóbbiak azok, akik szerint ezek a vajak túlzottan zsírosak. Pedig egyszerűen csak meg kell tanulni a helyes használatukat!
vous - 2016.01.16.
A száraz bőrön túl – Szuper dolgok, amikre érdemes shea- és kakaóvajat használnotok!

Mindkét vaj hasonló tulajdonságokkal bír, sárgásfehér a színük, a sheavaj azonban szagtalan, míg a kakaóvaj kellemes, kakaós illatot áraszt magából. Rengeteg natúrkozmetikum alapja ez a két vaj, nem véletlenül, hiszen magas zsírtartalmuk miatt védőréteget képeznek a bőrön, ám más mesterséges hidratálókrémmel ellentétben hagyja lélegezni a bőrt, és nem tömíti el a pórusokat.

A száraz bőrűek imádják, és joggal, hiszen kiváló megoldás kicserepesedett szájra, repedezett sarkakra, könyökre, pikkelysömörre, sőt, még az ekcémát is hatásosan gyógyítja, a dermatitisszel egyetemben. A kakaóvaj annyiból tud többet a sheavajnál, hogy míg a sheavaj körülbelül 6 faktoros védelmet nyújt a bőrötöknek a napsugárzás ellen, a kakaóvaj viszont igazi mélycsoki színt csalogat elő belőletek a napsugarak hatására. Még egy közös dolog van a két vajban: sokan csak a kenésig jutnak vele, pedig ennél sokkal több dolgot kezdhetünk velük! Íme pár ötlet!

  • Kenjétek a szemhéjatokra, így sokkal intenzívebb színe lesz a szemhéjpúdereteknek, és tovább meg is marad!
  • Tegyetek a fürdővizetekbe is belőle, puhává varázsolja a bőrötöket!
  • Pirosítóval keverve szuper hidratáló rúzst készíthettek belőle!
  • Kenjétek a hajatokra festés előtt, így az nem lesz foltos, és segít eloszlatni a festéket!
  • Éjszakai arcpakolásnak tökéletes, ha nem száraz a bőrötök!
  • Vágásokat, leégett bőrt azonnal kenjétek be vele, gyógyít, és eltünteti a hegeket!
  • Megfáradt izmokra is jótékony hatással van, ha edzés után kenitek be a fájós részeket!
  • Vékony szálú hajatok tövébe masszírozva dúsabb hatást érhettek el!
  • Kenjétek be vele a hajlataitokat parfümözés előtt, így tovább tart az illata majd!

Forrás:
pixabay

Bevallom, én éjszakai arckrémként használom, nappal nekem is túl zsíros érzetet ad, de így csodákat tesz! Reggel mindig kisimult, puha bőrrel ébredek, mandulaolajjal, teafaolajjal keverve pedig a pattanásos időszakaimban is sokat segít, a teafaolaj ugyanis fertőtlenítő hatása miatt felgyorsítja a pattanások eltűnési folyamatát. Fürdővízben még nem próbáltam, de azt hiszem, az lesz a következő lépés!

Ha még így sem jönne be nektek, próbáljatok ki mást, mondjuk a kókuszolajat vagy tökmagolajat. De számos tippet adunk nektek Még idén! témájú cikkeinkben, biztosan megtaláljátok a kedvetekre való szépségtrükköt is!

Ajánlott cikkek