Egyéb kategória

Válasszatok új legjobb barátot! – Bemutatjuk a mangóvajat

Bár a legtöbben hallottak már valahol a sheavajról és a kakaóvajról, és még a kókuszvaj sem annyira ismeretlen a legtöbb nő számára, de a mangóvajról már annál kevesebben tudnak, pedig igazán érdemes beszerezni ezt a csodát is a többi kence mellé.
vous - 2016.01.19.
Válasszatok új legjobb barátot! – Bemutatjuk a mangóvajat

Engem is meglepett, hogy a mangó magjából is kinyerhető ez a bőrnek igazi élvezetet jelentő kence, ami szobahőmérsékleten ugyan szilárd marad, de a bőrötökhöz érve szinte felkínálja magát a testeteknek: elolvad. Préseléssel, mechanikus tevékenységgel, gőzzel finomítják, szűrik ki, így igazi made in természet anyagról van szó.

Tele van a bőrötökre és hajatokra szuper hatással bíró tápanyagokkal, többek között antioxidánssal, bőrpuhító, rugalmasító és bőrregeneráló anyagokkal, továbbá gyulladásgátló, erős hidratáló hatása miatt is a nők álma lehet. Magas sztearinsav-tartalma miatt regenerálja a sérült hajszálakat, mérsékli a sprődséget, és a rakoncátlan göndörséggel is elbánik.

Hogyan használjátok?

Forrás:
pixabay
  • hajpakolásként
  • önmagában pikkelysömör és ekcéma esetén
  • tökéletes illóolajjal hidratálókrém kikeveréséhez
  • leégés után segíti a hámlás gyógyulását
  • száraz, töredező hajvégekre
  • terhesség alatt a bőr rugalmasságának megőrzésére

Arra azonban ügyeljetek, hogy ha allergiásak vagytok a diófélékre, inkább ne ruházzatok be rá, mivel allergiás reakciókat válthat ki. Illata jellegzetes, kissé nyers, de illóolajokkal kombinálva könnyedén alakíthatjátok. Persze a kókuszolaj csábító illatával így sem tud versenyre kelni!

Ha pedig nem nyerné el a tetszéseteket, nézzetek körül még idén témájú cikkeinkben, biztosan találtok kedvetekre való szépségápolási tippet!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.