Egyéb kategória

Tiltakoznak a pizsimamik: hatalmas iskolai botrány a szülők hanyag öltözete miatt

Dagad a botrány egy brit iskolában a szülők és az igazgató között. Nem bírnak megegyezni a helyes ruhaviseletben. Jogos a sírás vagy nem? Szerintetek?
vous - 2016.01.27.
Tiltakoznak a pizsimamik: hatalmas iskolai botrány a szülők hanyag öltözete miatt

Az egész ott kezdődött, hogy Kate Crisholm, egy darlingtoni iskola igazgatónője megelégelte, hogy egyre több szülő jelenik meg alulöltözötten az iskolai összejöveteleken, illetve hordja pizsamában a gyermekét iskolába. Hogy mentse a menthetőt, felszólító levelet küldött a szülőknek.

Ez nem egy szabály, ez csak egy javaslat, hogy megtartsuk az iskolához méltó színvonalat.

mondta a Daily Mailnek, továbbá kifejezte az aggályát afelől, hogy ez mennyire rossz példa a gyerekeknek, hiszen ez hatással lesz az ő öltözködésükre is. Az igazgatónő szerint így a gyerekek képtelenek lesznek alkalomhoz illően öltözködni, ami elég rossz fényt vet a jövőjükre is, elvégre, hogy veszik fel őket bárhová dolgozni, ha képtelenek megfelelő öltözetben megjelenni?

Forrás:
pixabay

Az anyák és az apák persze egyáltalán nem fogadták kitörő örömmel a felszólító üzenetet, sőt, teljesen kiakadtak.

Úgy érzem, ez kicsit talán túl erős és kemény megfogalmazás. Talán kicsit még sznob is.

– mondta Julie Craggs, egy 10 éves kislány 38 éves anyukája, aki teljes munkaidőben dolgozik, így alig győzi utolérni magát. Vannak szülők, akik megértik az érvet, mondván, ennyit igazán megtehetnek a gyerekeikért és az iskoláért, de mások olyannyira nem értenek egyet, hogy tiltakozásul pizsamában jelentek meg iskolai futáson, rendezvényeken.

Szerintük ugyanis a dolgozó, gyereket nevelő családanyák agyonhajszoltak, és érthető, hogy a fennmaradó idejükben kényelmes, otthoni viseletben akarnak lenni, vagy hogy a nagy rohanásban nincs idejük átöltözni.

Egyik reggel görcsöt kapott a lábam, nem volt időm átöltözni, egyből fogtam a gyereket, és pizsamában vittem be az iskolába, hogy ne késsen el. Ez a legfontosabb.

– mondta el a véleményét a 49 éves Karen, neki a 8 éves kislánya jár az iskolába. Azonban úgy tűnik, egyre gyakoribb, hogy a szülők papucsban, otthoni ruhában jelennek meg, nemcsak itt, hanem számos más iskolában is. Az igazgatók pedig egyre határozottabban lépnek fel ellene, ám tartanak tőle, hogy a szülők lázadásképpen még jobban ráerősítenek erre a szokásra.

Nem könnyű a helyzet, az biztos. Ti mit gondoltok, kinek van igaza?

Ajánlott cikkek