5 apró tipp, hogy egyszerre egészségesek és boldogok legyetek

5 apró tipp, hogy egyszerre egészségesek és boldogok legyetek

Sajnos nem mindig tudjuk megtartani az egyensúlyt az életünkben, ez pedig könnyen az egészségünk és a jókedvünk rovására mehet. De vajon mi lehet a boldog és egészséges emberek titka? Összegyűjtöttük nektek!

1. Nyugodt reggelek

Kitalálom, hogyan néz ki nálatok egy átlagos reggel. Rohanás a lakásban, nincs meg a nadrág, a kávét meg sem ittátok, de öt perc múlva el kéne indulnotok otthonról, így mindig úgy rohantok ki a lakásból, hogy még a cipőtök is csak félig van rajtatok. Minden reggel legyen legalább öt percetek arra, hogy kicsit lelassítsatok és vegyetek egy mély levegőt.

2. Mozogni, mozogni és mozogni

Az edzés endorfint szabadít fel a szervezetben, erősíti az immunrendszert, oldja a stresszt és magabiztosan fogjátok érezni magatokat a bőrötökben. Természetesen nem kell órákat edzenetek a hét minden napján, de egy kis mozgás a testeteknek és a lelketeknek is jót tesz.

Forrás:
giphy.com

3. Viszlát, Meki!

A gyorséttermi ételek emelik a vércukorszinteteket és nem túl természetes anyagokkal nyomják tele a szervezeteteket. Arról nem is beszélve, hogy alig néhány perccel evés után ismét éhesnek fogjátok érezni magatokat tőle. Válasszátok inkább a természetes, tiszta élelmiszereket, hogy megőrizzétek az egészségeteket.

4. Folyadékból minél többet

Ha éppen fáradtak vagytok, akkor a bevált módszer, hogy valamilyen koffeines vagy cukros italhoz nyúltok. Azt hiszitek, ettől majd éberebbek lesztek, de el kell oszlatnom a kételyeket. Nem lesztek. Egy fáradt reggelen sokkal többet tud segíteni az, ha vizet kortyolgattok és nem kávét.

Forrás:
giphy.com

5. Figyeljetek a testetekre!

A boldog emberek figyelnek a testük jelzéseire és velük együtt dolgoznak, nem ellenük. Ha úgy érzitek, nem megy már le több falat a torkotokon, akkor tegyétek le a villát. Ti is tudjátok, hogy csak a szemetek kívánja, de megenni már nem tudnátok. Ez pedig az alkoholos italokra is vonatkozik: figyeljetek oda, mikor parancsol megálljt a szervezetetek.

Ha csupán ezt az öt dolgot betartjátok, máris boldogabbnak és egészségesebbnek fogjátok érezni magatokat, higgyetek nekem!