Egyéb kategória

Budapestet választották a világ egyik legromantikusabb városának

Mindig is tudtuk, hogy Budapest az egyik legszebb - ha nem a legszebb - város a világon. Ezt bizonyítja az is, hogy a világ 25 legromantikusabb városa közé sorolták.
vous - 2016.02.03.
Budapestet választották a világ egyik legromantikusabb városának

A WeLoveDates.com társkeresőoldal egy listát készített, melyben a városok legszebb kilátásait és legjobb randihelyeit osztályozták népszerűségük szerint. Egyéb szempont volt még a randik, a romantikus történetek, és például a házasságkötések száma. Az összeállítás szerint Párizs, Sydney és Velence a legromantikusabb városok a világon.

Forrás:
Pixabay

Budapestet a 7. helyet foglalja el a listán, leginkább a 19. századi építészetet, az elismert zenei élet és a több száz kávézó miatt. Azt is megtudtuk, hogy sokszor a Kelet Párizsaként emlegetik Budapestet, továbbá randihelyszínekhez is adtak ötleteket. Például egy romantikus sétát javasolnak a Duna-parton, kezdve a Duna-korzóval, majd a Parlament megtekintésével végül pedig arra biztatnak, hogy tegyünk egy meghitt sétát a Lánchídon. A listára egyébként olyan városok is felkerültek mint például Lisszabon, Firenze, Prága vagy Brüsszel.

Ajánlott cikkek