Intim

Nem hüvelygomba, de érdemes róla beszélni!

A hüvelyi diszkomfortérzet pont az a dolog, amit minden nő szeretne elkerülni, hiszen kellemetlen, és gyakran a 22-es csapdájába kerülhet, miközben próbál rájönni, mi okozza a kellemetlen érzéseket.
vous - 2016.02.06.
Nem hüvelygomba, de érdemes róla beszélni!

Ha valamiért, akkor ezért biztosan lelkiismeretesen megtesz mindent egy nő. Míg sminkben el-elszundikáltok, addig nyilvános illemhelyen tuti nem ültök az ülőkére, és minden lehetséges dolgot megtesztek azért, hogy elkerülje az intim részeteket bármiféle baci vagy vírus. De tudtátok, hogy a támadás belülről is jöhet?

A stresszes életmód és az érzelmi hullámvasutazás is okozhat olyan hormonális változást a szervezetetekben, aminek következtében azon kapjátok magatokat, hogy hirtelen megváltozik a folyásotok mennyisége és minősége, vagy hüvelyi diszkomfortérzetetek van. Ilyenkor nemritkán görcsöket is érezhettek, de súlyos esetben fertőzés is kialakulhat a hüvelyetekben!

A krónikus stresszre és idegeskedésre a szervezetetek sok-sok vegyület termelésével reagál, például megemelkedik a kortizol- és adrenalinszintetek. Ezek a változások pedig hatással vannak a hormonszintetekre is, sőt, a baktériumok arányait is képesek megváltoztatni, ami miatt akár gombás fertőzés is kialakulhat bennetek.

Forrás:
pixabay

Ilyenkor a legtöbbetek megrémülhet, és tévesen arra is gondolhattok, hogy valamit rosszul csináltatok, pedig nem. Egyszerűen csak nehezen felismerhető tünetekről van szó, a görcs észlelésénél a közelgő menstruációtokra is gyanakodhattok, a folyás miatt pedig a legutóbb használt nyilvános illemhelyre fogtok gondolni. Eszetekbe sem jut majd, hogy milyen stresszesek vagytok!

Vezessetek naplót!

Jó, ha a tüneteket jegyzetelitek magatoknak, akár a határidőnaplótok egyik lapjára, így az orvosotokkal át tudjátok nézni, és ha más óvintézkedések mellett is gyakran visszatérő problémává válik a diszkomfortérzet, akkor orvosolnotok kell a problémát.

Relaxáljatok!

Bizony, ezt a gondot belülről kell kezelnetek. Sajátítsatok el relaxációs technikákat, nézegessetek mandalákat, próbáljátok ki az illóolajok nyugtató hatását, de az is lehet, hogy egy néhány alkalmas beszélgetés egy pszichológussal is jót tenne nektek, aki elláthat benneteket pár életvezetési tanáccsal.

Ajánlott cikkek