Egyéb kategória

Témák, amikről napi szinten beszélgessetek a párotokkal!

A boldog párkapcsolat alapja, hogy el tudtok mélyülni a beszélgetésben. De mi van akkor, ha egyszer csak elfogy a téma? Lehetséges, hogy ez megtörténjen?
vous - 2016.02.10.
Témák, amikről napi szinten beszélgessetek a párotokkal!

Főleg a korai szakaszban jellemző, hogy eluralkodik az érzés a párokon, hogy nincs téma, már mindent tudnak a másikról, nem tudnak mit kérdezni. Pedig a tartós kapcsolat nagy kihívása pont az, hogy állandóan figyelemmel legyetek a másikra, és akár napi szinten is megkérdezzétek, mi van vele.

Az a kérdés, hogy milyen napotok volt, jónak tűnik, de könnyen kaphattok rá pár szavas választ, amiben ki is merülhet az aznapi beszélgetésetek. Dr. Jane Greer New York-i párterapeuta szerint a most következő hat témáról kellene napi szinten beszélniük a pároknak ahhoz, hogy boldog, tartós kapcsolatuk legyen.

Célokról

Mi foglalkoztat benneteket? Mit szeretnétek elérni a karrieretekben és a hétköznapokban? Munkahelyet akartok váltani hamarosan? Fűszernövényeket ültetni a teraszra? Minden apróságot osszatok meg egymással, ezek ugyanis jó beszédtémát adnak, egymás támogatása pedig megerősít benneteket.

Nehézségekről

Forrás:
pixabay

A küzdelmek közelebb hoznak titeket egymáshoz, tűnjenek bármilyen jelentéktelennek is. Mi volt a legkínosabb dolog a napotokban? Összeszólalkoztatok a főnökkel? Esetleg anyukátok nem értett meg benneteket? Meséljétek el a párotoknak, és kérjétek meg, ő is ossza meg veletek ezeket a pillanatokat, hiszen tudjátok, ez a stabil párkapcsolat egyik alappillére.

Egészségről

Nem aludtatok éjjel? Fáj a párotok háta? Az odafigyelés és az egészségügyi problémák kibeszélése is fontos a hétköznapokban, így sokkal kevesebb stressz lesz köztetek is, és lehet, hogy pont szükségetek van némi noszogatásra, hogy rászánjátok magatokat egy orvosi vizsgálatra.

Boldog pillanatokról

Egy olyan mondattal kezdeni a beszélgetést, hogy emlékeztek-e az összeköltözésre, az első gyerek születésére, az első csókra, tökéletes alapozás ahhoz, hogy egy kellemes beszélgetős estetek legyen, és erősödjön köztetek a kötődés.

A jövőről

Forrás:
pixabay

Nyilván az is idetartozik, hogy elbeszélgessetek arról, hogy szeretnétek jövő héten kipróbálni a Láthatatlan kiállítást, mint hírszerkesztőnk, Sophie is tette. De jó, ha azt is megbeszélitek, hogyan látjátok magatokat 5-10 év múlva együtt és külön is.

Arról, miért vagytok hálásak

Egymásért. Ne felejtsétek elmondani egymásnak, mit szerettek a másikban, miért vagytok olyan rendkívül szerencsések, hogy ő a párotok. Legyen az akár az ápolás, akár a főztje, vagy az, hogy képes a szomorú pillanataitokban megnevettetni! Fejezzétek ki ezeket cselekedetekkel is, és tegyétek meg ezeket az apróságokat, hogy hosszan, szenvedélyesen szeressétek még egymást sokáig!

Ajánlott cikkek