Meditáció, kreativitás, szépség: pár dolog, amit a takarítás ad nektek!

Meditáció, kreativitás, szépség: pár dolog, amit a takarítás ad nektek!

A takarítást sokan kellemetlen kényszerprogramnak tekintik, talán ti is. Pedig ha nézőpontot váltanátok, rájönnétek, hogy számos olyan dolgot tanít nektek, ami nem is olyan rossz. Lássuk, miről is van szó!

Én is írtam már nektek arról, hogy olykor szeretek takarítani, és vallom, hogy a problémákat is fel lehet porszívózni közben, hacsak nem hullát akartok eltüntetni, az már egy kicsit problémásabb eset. Persze ez nem jelenti azt, hogy öntudatos nőként ellenezném a bejárónőt, szerintem simán van olyan élethelyzet, mikor én is sírva könyörögnék valakinek, hogy takarítson ki nálam. Helyettem. De lássuk, mit is ad a takarítás nekünk, nőknek.

Meditáció

Furcsának tűnhet, pedig valahol logikus. A ritmikus, ismétlődő, monoton mozdulatok az alapjai a meditációnak is, így nem csoda, ha takarítás közben úgy érzitek, meditatív állapotba kerültetek, ami igencsak jó érzés. Bevallom, én mosogatás és porszívózás közben találkozom ezzel az érzéssel.

Forrás:
pixabay

Kreativitás

Fejleszti a kreativitásotokat, hiszen gyakran idővel és többféle feladattal kell manővereznetek, amiket sokszor párhuzamosan csináltok. És persze ott van még a gardrób rendezése, amikor újrarendszerezitek a dolgaitokat, aminek gyakran az a vége, hogy átrendezitek az egész szobát. És milyen ügyesen!

Eltávolodás a hétköznapoktól

Mert megérdemlitek azt a luxust, hogy ideig-óráig kizárólag a porcicák háborújával foglalkozzatok, ne pedig a számlákkal és a hétköznapok nyomorúságával. Szinte észrevétlenül illantok át egy másik dimenzióba, ahol nincsenek problémák, fájdalom, düh, szomorúság. Csak ti meg a seprű.

Hálaérzetet

Elsősorban a technikáért, mert azt hiszem, meg is bolondulnátok, ha patakra kéne járnotok mosni és sepregetni kéne a koszt, nem pedig porszívózni. De hálát éreztek minden emlékért is, ami felidéződik előttetek egy-egy tárgyat látva, amin átsuhan a rongyotok.

Káoszból rendet és szépséget

Azt hiszem, nem kell magyaráznom azt a boldog érzést, mikor a kezdeti kétségbeesést, hogy hogyan verekeditek át magatokat a káoszon és csináltok belőle valami átlátható állapotot, felváltja a szép, rendezett otthon látványa. AHH!

Kontrollérzetet

A mai világban mi lehet nagyobb ajándék, mint ez? Hiszen a saját életetek fölött is elveszítitek néha az irányítást, takarítás alatt pedig végre azt érezhetitek, hogy mindennek van értelme, pontos helye, funkciója. Ilyenkor az összes szál a ti kezetekben fut össze, ti döntötök mindenről, és minden úgy történik, ahogyan ti akarjátok. Ez óriási biztonságérzetet ad. Legalább a takarítás idejéig.