Csókkal tiltakoznak az internetes zaklatás ellen a nők

Csókkal tiltakoznak az internetes zaklatás ellen a nők

Az internetes zaklatás, angolul „cyberbullying” sajnos a mindennapjaink részét képezi. Számos olyan formája van, ami velünk is megtörténik, mégsem veszünk tudomást róla.

Negatív kommentek, zaklatás, erőszakoskodás, kéretlen üzenetek, és még sorolhatnám. Hogy mi volt ezek előtt? Iskolai kiközösítés, klikkesedés, durva csúfolódás. Amióta viszont létezik az internet, leginkább a tinédzserek között terjedt el a cybermegfélemlítés, amikor az áldozat elektronikus úton kap kárörvendő, fenyegető és bántó üzeneteket.

Nem hangzik túl jól, ugye?

Forrás:
pixabay

Az internetes zaklatók a közösségi oldalakat használják leginkább ilyen célokra, amivel áldozatukat szó szerint kínozzák. Lehet ez az állásuk vagy megélhetésük veszélyeztetése is.

És ha már az interneten terjed a zaklatás, a legegyszerűbb, ha ott is kampányolunk ellene, ugye? Pont ezt kezdte el újonnan számos Instagram-felhasználó, akik egészen új formában közelítik meg a cybermegfélemlítés elleni harcot.

A Tarte Cosmetics és a Bystander Revolution összeállt, és elindították a #KissAndMakeup kampányt. Az egésznek az a lényege, hogy a szelfit készítő személyek a kezüket rúzsos szájjal csókolják meg. Hogyan terjed a kampány? Egyszerű, az ilyen képeken meg kell jelölni valakit, akit szeretnénk, hogy csatlakozzon, és a hashtagek közé bekerül a #KissAndMakeup.

Ilyen szelfikről van szó: