Szuper paradicsomos receptek – két kapcsolat között csak ezeket főzzétek!

Szuper paradicsomos receptek – két kapcsolat között csak ezeket főzzétek!

A legfinomabb a napérlelte szabadföldi paradicsom, ezért választjuk télen a konzerv hámozott egész paradicsomot, ami fillérekért kapható, és a legaromásabb olasz paradicsomokat rejti, felhasználásra készen.

Ha jártatok már Olaszországban júliusban vagy augusztusban, ráadásul Milánótól délre, lépten-nyomon láthattatok hatalmas platós teherautókat, dugig megrakva illatos szabadföldi paradicsomokkal. Ezek folyamatosan szállítják az aromás, napérlelte húsos paradicsomokat a konzervgyárakba, ahol paradicsomszósz és hámozott konzervparadicsom készül a friss zöldségekből.

A paradicsomszószt most felejtsük el, mert mindenkinek megvan a saját receptje pizzára, tésztára, ráadásul cukrot és mindenféle ízesítőt, adalékot tartalmaz, de a hámozott egész vagy kockázott paradicsom önmagában, tartósítószer nélkül kerül a fém- vagy papírcsomagolásba, legfeljebb egy kis citromsavat adnak hozzá, hogy ne oxidálódjon, megőrizze élénk színét. Hosszan eltartható, mindenhol megvásárolható és jó áron beszerezhető, és egészen biztos, hogy mindig igazán érett, finom paradicsommal találkozunk. Felbontás után érdemes 2-3 nap alatt elhasználni, és nem árt, ha a fémdobozból átöntjük üveg- vagy műanyag edénybe.

Forrás:
iStock

A konzerv hámozott paradicsomot általában turmixoljuk vagy szétfőzzük, így tulajdonképpen mindegy, hogy az egész vagy a kockázott paradicsomot választjuk. Emellett létezik még a pépesített friss paradicsom, a passata is, ez is natúr általában, ha krémes szószhoz van szükségünk a paradicsomra, ezt is bátran választhatjuk.

Fontos tudni, hogy a finom, aromás paradicsom nagyon komoly ételek kihagyhatatlan hozzávalója, a mediterrán és a mexikói konyhából világklasszisokká vált receptek nélkülözhetetlen alapanyaga.

Ha kíváncsiak vagytok 3 paradicsomos receptre, ismerkedjetek meg a Cookta oldalával, ahol ezentúl szuper recepteket olvashattok mindennap!