Azóta viszont, ha kávéfüggő nem is lettem, de kávés tejet már iszom, és a hangsúly itt a tejen van. Tekintsünk el most attól, hogy a tej egészséges-e vagy sem, én bizony néhány löttyintésnyi kávét bő háromnegyed bögrényi tejjel hígítok fel, és édesítem meg vele a napjaimat. Csak mert megérdemlem.
Szóval, miután megszoktam, hogy a párom kávé nélkül nem bír életre kelni reggelente, egyből lecsaptam a kávéra, mint egy inspirációra szülinapra, névnapra, Valentin-napra, karácsonyra. Így esett meg az is, hogy együtt elmentünk egy újhullámos kávékat bemutató előadássorozatra. Apropó, olvastátok Eszter cikkét, aki lemondott a Starbucksról az újhullámos kávék javára?
Az előadások és kávékóstoló után a pasim vérszemet kapott, és minden erejével azon volt, hogy elkészítse az otthoni, nem túl profi kávéfőzőnkkel A TÖKÉLETES kávét, A HIBÁTLAN, krémes tejhabbal. Ez a dolog csak ott bukott el, hogy sehogy se akart összejönni. Mindent próbáltunk: olcsó tejet, drága tejet, bio tejet, alacsony/magas, közepes zsírtartalmút, de egyszerűen kudarcot kudarcra halmoztunk. Így aztán befizettem szívem csücskét egy barista workshopra, hátha ott megnyílik előtte a tudás ajtaja.
ÉS JELENTEM, SIKERÜLT! Hétvégén megittam életem első szuperkrémes otthoni kávés tejét!
A titok mindössze annyi volt, hogy nem a tejes dobozokon látható 3,5%-ra kell menni, hanem a magas fehérjetartalomra, azt pedig a kis értéktáblázatban kell nézni, ami nagyon apróbetűs. Ha a fehérje szó mellett legelább egy 3-as szám áll, azzal érdemes kezdenetek!
Hajrá, krémesítsetek, habosítsatok ti is! És készítsétek el a legnépszerűbb kávékat!