Egyéb kategória

Tudományos bizonyítékok támasztják alá, hogy létezik az igaz szerelem

A szerelem az, ami boldoggá tesz minket. De nemcsak az érzelmeinkre, hanem az egészségi állapotunkra is hatással van. Úgyhogy jöjjenek is azok az édes tények, melyek bizonyítják, hogy mekkora ereje van a szerelemnek!

vous - 2016.02.22.
Tudományos bizonyítékok támasztják alá, hogy létezik az igaz szerelem

Beleszeretni valakibe idegrendszeri hatásokat kiváltó euforikus érzés

Ha azzal a személlyel vagytok, akibe szerelmesek vagytok, az olyan vegyi anyagokat termel a testetekben, melyek 12 agyterületet serkentenek egyidejűleg, így „mennyei” állapotba kerültök – írja a PopSugar.

Amikor két szerelmes egymásra néz, a szívfrekvenciájuk szinkronizálódik

Ha egymásra néztek, egyszerre dobog a szívetek. Lehet valami ennél szebb?

Forrás:
Flickr

Ha egy képet néztek a szerelmetekről, az enyhíti a fájdalmatokat

Bebizonyították, hogy ha egy képet néztek a szerelmetekről, akkor enyhülnek a fizikai fájdalmaitok. Látjátok!? A szerelem néha tényleg csodákra képes.

A dédelgetéstől felszabadul egy hormon, amitől jól érzitek magatokat

Ha babusgat titeket az, akit szerettek, akkor oxitocin termelődik, ami akkor keletkezik, ha jól érzitek magatokat. Megnyugtatja a testet és csökkenti a stresszt.

Forrás:
Flickr

A pillangók a hasatokban tényleg léteznek

Jó, nem igazi pillangók, de azt a bizonyos bizsergést valóban produkálja a szervezetetek. Ha valaki olyat láttok, akibe szerelmesek vagytok, az megemeli a pulzusszámotokat, valamint felszabadítja a katekolamin hormonokat, melyek létrehozzák a bizsergő érzést a gyomorban.

Egy szenvedélyes csók olyan, mint a drog

Amikor csókot váltotok, dopamin és neurotranszmitter árasztja el az egész testeteket, ami azt okozza, hogy szinte mindennél jobban vágytok a másik személyre. A dopamin pedig létrehoz egy „jutalomérzést”, amitől euforikus állapotba kerültök.

Forrás:
Flickr
Ajánlott cikkek