Egyéb kategória

Barátkozzatok össze a korpával! – Filléres megoldás emésztési gondokra

Már jó ideje olvashattok tőlünk különféle egészséges finomságokról, amiket érdemes beiktatnotok az étrendetekbe, hogy kicsattanjon a testetek a boldogságtól. Ma sem hagyunk benneteket jó tanács nélkül, most a korpát mutatom be nektek!
vous - 2016.02.24.
Barátkozzatok össze a korpával! – Filléres megoldás emésztési gondokra

Nem, nem a hajatokon lévő korpára gondolok, hanem a búzakorpára, amiről pár hete még én se tudtam, hogy létezik, illetve de, csak azt hittem, azt az állatok ételeibe rakják. Nos, nem, pár kanálnyi korpa a joghurtotokba keverve igazi áldás lehet, ha tudatosan használjátok.

Írtam már nektek a növényi rostok szerepéről és fontosságáról, és bemutattam nektek a hajdinát is. A korpa is ugyanazt a szerepet tölti be az étrendetekben: segíti a salakanyagok kiürülését a szervezetetekből, és ezzel elősegíti a fogyást is.

Fogyasztása javasolt székrekedés, aranyér esetén is, csökkenti a vastagbélrák kockázatát, és mérsékli az epekőképződést is. Jó hatással van a szívműködésre, elősegíti a vérzsírcsökkenést, és kedvezően hat a vércukorszintre.

Forrás:
pixabay

Mi az ideális mennyiség?

A korpát joghurtba, zabkásába keverve ehetitek. A napi egy evőkanálnyi korpa – aminek a harmada rost – fedezi a napi rostszükségletetek harmadát. Ám túlzásba ne vigyétek, mert a korpában lévő fitinsav gátolja a vas, a cink és a kalcium felszívódását. A napi egy kanálnyi korpa mellett másból pótoljátok a szervezetetek növényirost-szükségletét.

Még több hasznos tanácsot és finom, egészséges falatot a még idén cikkeinkben találtok!

Ajánlott cikkek