Egyéb kategória

A legjobb módszerek, hogy ne kelljen mindennap borotválkoznotok

Nem is arról van szó, hogy télen bundát növesztünk, de ahogy közeledik a tavasz egyre inkább izzítjuk be a borotváinkat és minden olyan eszközt, ami eltünteti a nem kívánt szőrszálakat. De nagyon unjunk már a mindennapos szőrtelenítést.
vous - 2016.03.02.
A legjobb módszerek, hogy ne kelljen mindennap borotválkoznotok

Nagyon bosszantó szinte minden egyes nap a kezünkbe venni a borotvát, de aki nem szereti a gyantát, sem más egyéb szőreltávolító eszközt annak nem marad más, mint e nemes szerszám. Azonban amellett, hogy fárasztó, a bőrünknek sem tesz jót. Gondoltatok már arra, hogy alternatív módszereket is kipróbáljatok a szőrtelenítésre?

Belevetettem magam az internet kék óceánjába, és hoztam már tippet szakértőktől, hogy kevesebbet kelljen borotválkoznunk.

Borotválkozás előtt hámlasszatok

Mielőtt nekiesnétek borotválkozni, az első és legfontosabb lépés, hogy leradírozzátok az elhalt hámsejteket – mondja a sztársminkes Jenny Patinkin. Ha száraz a bőr, vagy egyéb lerakódás van rajta, akkor a borotva pengéi nem tudnak hatékonyan dolgozni, így maradhatnak szőrszálak a bőrön.

Csak éles pengét használjatok

Ha egy jó minőségű éles borotvát választotok, azzal nyerhettek pár szőrtelen napot, mielőtt újra úgy éreznétek, hogy borotválkozni kell – mondja dr. Ava Shamban bőrgyógyász. A doktornő arra is felhívja a figyelmet, hogy az eldobható borotvákat tényleg ne tartogassuk túl sokáig, és ügyeljünk arra, hogy használat után szárazon tartsuk az eszközt.

Forrás:
pixabay.com

A hidratálás nagyon fontos

A megfelelő „előborotváló” rutin elengedhetetlen. Ha kellően hidratáljátok a bőrötöket, hosszabb ideig fogjátok simának érezni. Ha extra száraz a bőrötök, akkor egy kis olaj jól jöhet.

Használjatok multipengés borotvát

Több penge, kevesebb szőrszál.

Forrás:
pixabay.com

A szőr növekedésével ellentétes irányba borotváljatok

Sokkal tartósabb eredményt érhettek el, ha a szőr növekedésével ellentétes irányban támadjátok a szőrt. Ha érzékeny a bőrötök, akkor nagyon vigyázzatok ezzel a technikával, mert csúnya kiütések és szőrbenövések alakulhatnak ki – mondja dr. Joshua Zeichner bőrgyógyász.

A pasitok borotváját pedig még véletlenül se használjátok!

Ajánlott cikkek