A húsvét előtti böjti étrendbe is jól illik a húsmentes tojásos nokedli – vagy úribb nevén tojásos galuska –, ráadásul igen kiadós és egyszerű. Ha tehetjük, készítsük friss tanyasi vagy legalább szabad tartású tyúk tojásából, finomabb, a színéről nem is beszélve.
Bár igazi magyaros ételnek tartjuk a tojásos galuskát, érdemes tudni, hogy a nokedli szó a német Nock – vagyis „kavics” – szóból származik, illetve az ebből kialakult Nockerl, vagyis nokedli elnevezésből. Arrafelé másféle galuskákra használják a kifejezést, a mi nokedlinkre hasonlító, kissé hosszúkásabb formájú galuskának Spatzle a neve.
Szeretnétek tudni, hogyan is készül az igazi ellenállhatatlan tojásos nokedli? A receptet megtaláljátok a Cookta oldalán, ahol más izgalmas ízekkel is megismerkedhettek.
